05.03.2024 13:06
Просмотров: 282

Cудитимуть жінку, яка очолювала філію «Почты Изюма» при окупантах

Cудитимуть жінку, яка очолювала філію «Почты Изюма» при окупантах

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 37-річної жінки за фактом пособництва шляхом надання засобів для здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації міста Ізюм місцева мешканка добровільно допомагала ворогу поширювати російську пропаганду. До повномасштабного вторгнення рф на територію України жінка працювала у місцевому відділенні Укрпошти.

Проте з приходом російських загарбників її «карʼєра» стрімко пішла вгору. Окупанти призначили її очільницею центрального відділення «Почты Изюма».

Колаборантка організувала поширення пропагандистських газет «Харьков Z» та «Изюмский телеграфъ» серед місцевих жителів.

Саме в цих газетах містились матеріали, що російська федерація і її збройні сили не є ворогом, з турботою ставляться до жителів окупованих територій та готові надалі надавати їм будь-яку допомогу і підтримку.

Найголовнішою задачею цих проросійських газет було навʼязати людям негативне ставлення до України та посіяти в українському суспільстві недовіру до органів державної влади та ЗСУ.

Правоохоронці викрили колаборантку. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Жінку судитимуть у Дзержинському районному суді Харкова.

Їй загрожує позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович