26.02.2024 17:10
Просмотров: 335

Моторошне вбивство у Харкові: чоловік зарізав та розчленував дружину через ревнощі

Моторошне вбивство у Харкові: чоловік зарізав та розчленував дружину через ревнощі

24 лютого у Харкові затримали підозрюваного у вбивстві жінки: зловмисник вбив та розчленував дружину через її бажання розлучитися.

Про це розповів начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

За даними поліції, коли подружжя вирішило офіційно розлучитися, чоловік приїхав до дружини з чемоданом на колесах, нібито, щоб забрати речі. А вже за пару днів її матір заявила, що донька зникла. Камера в під’їзді показала, що жінка нікуди не виходила після візиту чоловіка. В її квартирі всюди були сліди романтичного вечора. Чоловік одразу заявив – дружина знайшла іншого, а про зникнення він нічого не знає.

«Всередині тієї валізи на колесах, яку зафіксувало відеоспостереження, було тіло. Власним життям жінка поплатилася за те, що вирішила розлучитися офіційно. Ані речей, ані продуктів, про які розказував чоловік, всередині чемодана насправді не було», – розповіли в поліції.

Як встановили слідчі, чоловік вже давно слідкував за дружиною, отримав доступ до її месенджерів та читав кожне листування. Дружину вбив у ванній, відрізав жертві кисті, потім голову. Відрізані частини тіла поклав у пакети, решту – в чемодан.

«Цукерки, бокали та обгортки від засобів контрацепції у квартирі одразу викликали підозру у слідчих, з’явилася думка про інсценування. Оперативники почали перевіряти кожну адресу, пов’язану з цією родиною», – розповіли в поліції. Результат отримали майже одразу – під час ретельного огляду дачі, яка належить батькам чоловіка, знайшли обгорілі рештки. Вони були на сусідній ділянці.

Ще кілька днів після вбивства зловмисник возив телефон дружини по місту, відповідав на повідомлення від тещі, імітуючи те, що вбита все ще жива. Її матір одразу зрозуміла, що це пише не донька. І пішла до поліції.

«Тіло без голови та кистей знайшли в старому льосі – вбивця намагався його спалити. Обклав шинами, облив бензином та підпалив. Але закрив кришку льоха, щоби полум’я не перекинулося на будинок. Саме через це вогонь згас і тіло не згоріло повністю. На згарищі також виявили фірмовий значок від чемодану. Та чоловік продовжував наполягати, що у своєму чемодані привіз додому консерви. І навіть показав таку саме валізу, як на відео з камер. Втім обдурити слідство йому не вдалося. Фірмовий значок там був у зовсім іншому місці, ніж на тому чемодані, з яким він виходив з під’їзду», – розповіли в слідчому управлінні.

Судмедекспертиза показала, що жертва померла внаслідок чотирьох ножових поранень. Криміналісти дуже швидко зробили також і дослідження ДНК – зразки з обгорілого тіла співпали зі зразками матері зниклої жінки.

Після цього затриманий розповів, як посварився з дружиною, штовхнув її у ванній, як бив ножем в тулуб та врешті розчленував і виніс з квартири у пакеті та чемодані на колесах. Потім завантажив все в машину та поїхав до посадки, де там закопав руки. Далі проїхав ще близько кілометру і закопав пакет з головою в кількох десятках метрів від дороги. Тіло, скоріш за все, заздалегідь планував спалити. До дачної ділянки їхав вже з каністрами з пальним.

Як розповіли в поліції, чоловік продовжує наполягати, що зробив все у стані афекту, готовий співпрацювати зі слідством та чітко вказав місця, де копав та ховав рештки.

«Дружину він вбив 17 лютого, а вже вранці 24 ми змогли її знайти, в цей же день затримали чоловіка. Він вже мав готову візу для виїзду в Канаду, але подорож скасовується. Сьогодні підозрюваному вже обрали запобіжний захід – тримання під вартою без можливості внести заставу», – йдеться у повідомленні.

Підозрюваний має дві вищі освіти – економіст та психолог. Вбита жінка – балетмейстер театру. Дванадцятирічний хлопчик залишився без обох батьків, а чоловікові загрожує довічне ув’язнення.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович