05.04.2024 16:30
Просмотров: 382

На Харківщині прихильника комуністичного режиму відправили на 5 років за ґрати

На Харківщині прихильника комуністичного режиму відправили на 5 років за ґрати

Житель Харківщини розповсюджував у мережі Інтернет заборонену радянську символіку та підтримував російську агресію проти України: на сторінці у соціальній мережі 64-річний чоловік всіляко демонстрував свою прихильність комуністичному тоталітарному режиму.

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зокрема, чоловік розміщував привітання з радянськими святами, вихваляв осіб, що займали керівні посади у вищих органах влади та управління СРСР.

Також зловмисник поширював публікації, у котрих закликалося рівняти українські позиції з землею та не брати полонених. Публікації інтернет-агітатор доповнював комуністичною символікою: георгіївські стрічки, прапор СРСР з серпом та молотом, червоні зірки.

Для популяризації протиправних матеріалів чоловік використовував сторінки у соціальній мережі «Фейсбук» та у забороненій в Україні російській мережі «Однокласники».

Оперативники спецслужби встановили автора цих протиправних публікацій та затримали його у березні минулого року. Під час проведення обшуків у нього виявили пістолет, велику кількість набоїв різного калібру та гранату.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів чоловіка визнано винним за ч. 1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч.ч. 1, 2 ст. 436-1 (Публічне використання символіки комуністичного, тоталітарних режимів), ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України).

Згідно з рішенням суду зловмиснику призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.

‌Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва органів прокуратури.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович