05.03.2024 12:30
Просмотров: 248

Оголошено підозру колаборанту з Луганська, який налаштовував паливно-енергетичний комплекс Харківщини під потреби рф

Оголошено підозру колаборанту з Луганська, який налаштовував паливно-енергетичний комплекс Харківщини під потреби рф

Служба безпеки зібрала докази вини ще одного керівника окупаційного органу, який добровільно співпрацював з незаконною владою держави-агресора. Зловмисником виявився колишній головний інженер підприємства «Луганськгаз», яке окупанти заснували у 2014 році після створення так званої «лнр».

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Колаборант вирішив рухатись кар’єрними сходами через налагоджені стосунки з окупаційною владою. Колаборант переїхав на тимчасово окуповану Харківщину, де і отримав підвищення.

У липні 2022 року його призначили виконуючим обов’язки начальника створеного окупантами «Управления топлива, энергетики и угольной промышленности Военно-гражданской администрации Харьковской области». Чоловік виконував завдання кремля щодо переналаштування паливно-енергетичного комплексу регіону під потреби країни-агресора.

Зловмисник розробляв план реконструкції та технічного переоснащення підприємств, затверджував документи про результати проведення випробувань та приймання енергоустановок і мереж у промислову експлуатацію.

На цій посаді колаборант виконував й інші організаційно-розпорядчі функції: брав участь у нарадах керівництва окупаційної влади, проводив збори підлеглих, приймав на роботу нових працівників, затверджував їх функціональні обов’язки та формував  бюджет для виплати заробітної плати у російських рублях.

Після деокупації Харківської області фігурант повернувся на тимчасово окуповану територію Луганщини.

На підставі зібраних співробітниками СБУ доказів зловмиснику заочно оголошено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Викриття протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович