11.01.2024 11:17
Просмотров: 424

Піддавали тортурам понад 500 людей на Харківщині: двом бойовикам «лнр» оголошено підозру

Піддавали тортурам понад 500 людей на Харківщині: двом бойовикам «лнр» оголошено підозру

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводження Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області встановили причетність до цих воєнних злочинів колишнього працівника охорони громадського порядку Рубіжанського міського відділу Головного управління МВС України у Луганській області та громадянина рф, так званого старшого оперуповноваженого управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків міністерства внутрішніх справ самопроголошеної “лнр”.

Саме вони приймали вказівки від агентів російського фсб, координували та брали участь у допитах полонених у катівні, повідомляє Національна поліція України.

Людей незаконно утримували в непридатних для життя умовах, били гумовими палицями, виривали нігті та катували електричним струмом.

Крім того, кати погрожували своїм жертвам вбивством та імітували їх розстріл, зав’язуючи полоненим очі та стріляючи з вогнепальної зброї біля їх голови.

Так їх тримали місяцями, дехто з ув’язнених незаконно утримувався більше пів року. Люди, які перенесли ці жахіття, відмічали дні перебування в неволі й видряпували на стінах катівні ікони та слова з молитов.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора їм повідомлено про підозру за порушення законів та звичаїв війни, що супроводжувалось жорстоким поводженням з цивільним населенням, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Санкція даного злочину передбачає до 12 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває, поліцейські продовжують збирати докази причетності інших осіб, причетних до катувань цивільних у Вовчанську.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович