29.02.2024 14:14
Просмотров: 221

Працювали в окупаційному відділі освіти: трьом жителям Харківщини інкримінують у колабораціонізмі

Працювали в окупаційному відділі освіти: трьом жителям Харківщини інкримінують у колабораціонізмі

Громадяни добровільно уклали трудові договори з окупаційною владою та були призначені на посади до відділу освіти Балаклійського територіального управління в окупаційній адміністрації держави-агресора.

Про це повідомили в ГУНП Харківської області.

52-річний чоловік обійняв посаду начальника господарської групи. Він виконував вказівки начальника окупаційного відділу освіти, здійснював обхід та опис пошкоджених внаслідок обстрілів шкіл та дитячих садків в місті Балаклія з метою встановлення та фіксування суми збитків, спричинених внаслідок руйнувань, складав протоколи та акти для підготовки до опалювального сезону.

31-річна жінка була призначена на посаду юрисконсульта відділу освіти. Вона здійснювала підготовку трудових договорів, автобіографій, особистих карток та згод на обробку персональних даних працівників, а також займалася оформленням вказаних документів для прийняття на роботу до відділу освіти.

39-річна жінка працювала на посаді секретаря. Вона здійснювала прийняття та реєстрацію заяв щодо влаштування дітей до шкіл, дитячих садків району, а також до оздоровчого табору, який знаходиться на території рф в місті Геленджик.

Дізнавачі відділу поліції № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури повідомили зловмисникам про підозру у скоєнні злочинів за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович