10.06.2023 08:05
Просмотров: 427

ВАКС дозволив заочне розслідування щодо ексглави НБУ Кирила Шевченка

ВАКС дозволив заочне розслідування щодо ексглави НБУ Кирила Шевченка

Слідча суддя ВАКС Наталія Мовчан задовольнила клопотання НАБУ і САП і надала дозвіл на заочне розслідування щодо ексглави НБУ Кирила Шевченка. Ухвала слідчої судді є остаточною і оскарженню не підлягає.

Це рішення дозволить продовжити розслідування за відсутності підозрюваного за процедурою спеціального кримінального провадження (in absentia). В подальшому, якщо слідство вирішить передавати справу до суду, Шевченка можуть судити заочно.

Нагадаємо, що Шевченка ще минулого року оголосили у розшук та обрали йому заочну варту. На початку лютого апеляція ВАКС підтвердила його заочний арешт, а минулого тижня слідчий суддя продовжив строк (https://t.me/fuckcorruption/2340) розслідування у справі до 6 жовтня 2023 року. Загалом у цій справі 15 підозрюваних.

Із сьогоднішнього засідання стало відомо, що Кирило Шевченко досі проживає у Австрії (м.Відень), де ще 6 листопада звернувся за політичним притулком. Його нібито переслідують “представники української влади”. Захист заявив, що добровільно повернутися в Україну Шевченко не може, бо в такому разі втратить статус прохача притулку.

Цікаво, що раніше у захисту була інша версія. Під час обрання заочного запобіжного заходу адвокат говорив, що Шевченко не може повернутися в Україну, бо проходить лікування, яке нібито не дозволяє тривалі переїзди.

Крім того, адвокат заявив, що Шевченко немає жодних документів, по яких він може повернутися в України. Службовий паспорт через українське посольство передали до архіву МЗС, а закордонний паспорт був вилучений у грудні відділом віденської поліції у справах іноземців. На думку адвоката, отримати документ на повернення в Україну Шевченко теж не може, адже закордонний паспорт не втрачений, а лише тимчасово вилучений.

Джерело: https://t.me/fuckcorruption/2351

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович