17.03.2023 06:26
Просмотров: 718

ВАКС визнав «слуг» Камельчука та Пашковського невинуватими у справі про недекларування квартир, а директора Москвича - посадив

ВАКС визнав «слуг» Камельчука та Пашковського невинуватими у справі про недекларування квартир, а директора Москвича - посадив

Вищий антикорупційний суд виправдав народного депутата Юрія Камельчука у справі, що стосується ймовірної брехні в декларації на 3,6 млн грн та 48,8 тисяч доларів.

Камельчука виправдали у зв'язку з недоведеністю у його діях складу кримінального правопорушення.

Рішення ухвалили судді Віра Михайленко, Сергій Мойсак і Тимур Хамзін.

Вирок можуть оскаржити до Апеляційної палати ВАКС. Щоправда, строки в цій справі збігають 5 квітня.

Нагадаємо, НАБУ і САП обвинувачували Камельчука у внесенні недостовірних даних до е-декларації за 2020 рік. Зокрема, він нібито приховав квартиру на Печерську, яку орендував протягом двох років. Вартість помешкання складає понад 3,6 млн грн.

Крім того, нардеп від Слуги Народу нібито не зазначив дані про непогашений кредит перед Приватбанком на суму 48,8 тисяч доларів.

Мотиви суду можна буде дізнатися після публікації повного тексту судового рішення.

До речі, з тих пір з нерухомістю у Камельчука все стало краще. У вересні 2021 року журналісти @bihusinfo розповідали, що Камельчук добудовує маєток під Києвом (https://bihus.info/4-kimnatna-kvartyra-nad-dniprom-i-mayetok-pid-kyyevom-slugy-prodovzhuyut-obrostaty-neruhomistyu/)

ВАКС визнав «слуг» Камельчука та Пашковського невинуватими у справі про недекларування квартир, а директора Москвича - посадив

ВАКС виправдав «слугу» Пашковського, якого звинувачували у недекларуванні орендованої квартири

Вищий антикорупційний суд виправдав народного депутата від Слуги Народу Максима Пашковського у справі, що стосується недекларування орендованої квартири за 2 млн грн.

Пашковського, як і Камельчука, виправдали у зв'язку з недоведеністю у його діях складу кримінального правопорушення.

Рішення в обох випадках ухвалили судді Сергій Мойсак, Віра Михайленко та Тимур Хамзін.

Прокуратура ще може оскаржити вирок до Апеляційної палати ВАКС. Щоправда, строки давності в цій справі вже завершилися.

Пашковський на суді визнав, що не вказав орендовану квартиру в декларації, але зазначив, що це був не умисел, а помилка.

Декларацію нібито заповнював його брат, а він винен лише в тому, що не перевірив заповнену братом інформацію перед поданням декларації.

Під час розгляду справи Пашковський неодноразово пропускав засідання суду, через що ВАКС змушений був вдаватись до накладення грошових штрафів та примусового приводу.

ВАКС визнав «слуг» Камельчука та Пашковського невинуватими у справі про недекларування квартир, а директора Москвича - посадив

10 та 7,5 років позбавлення волі: ВАКС оголосив вирок у справі про розтрату зерна на 56 млн грн

Вищий антикорсуд визнав винуватими у розтраті зерна на 56 млн грн колишнього директора та ексначальника елеватора ДП «Луцьке КХП №2».

Вирок ухвалили судді ВАКС Віктор Ногачевський, Ігор Строгий та Маркіян Галабала.

За версією обвинувачення, ПАТ «Аграрний фонд» (100% акцій належать державі) в листопаді 2013 року передав зерно на відповідальне зберігання до Луцького комбінату хлібопродуктів №2.

Його тодішній керівник Степан Москвич (на фото) без отримання дозволу Аграрного фонду відвантажив зерно комерційним структурам, які не оплати його вартість. Відвантаження забезпечив на той момент начальник елеватора Леонід Тимофіюк.

Внаслідок цих дій з елеватора вивезли понад 26 тисяч тон зерна, яке належало ПАТ «Аграрний фонд», що завдало понад 56 млн грн збитків.

● Ексдиректору «Луцького КХП №2» Степану Москвичу призначилм 10 років ув'язнення.

● Ексначальнику елеватора Леоніду Тимофіюку пощастило трохи більше. Йому призначили 7,5 років ув'язнення.

Після відбуття ув'язнення обоє також не зможуть три роки претендувати на посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

За вироком суду, у Москвича конфіскують усе його майно (понад 50 об’єктів нерухомості, корпоративні права 6 юридичних осіб та автомобіль BMW X5), а у Тимофіюку частину майна.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Джерело: https://t.me/fuckcorruption/2180

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович