05.03.2024 12:19
Просмотров: 286

У Харкові судитимуть заступника гендиректора наукового центра, який безпідставно виплатив понад 600 тис. грн заробітної плати

У Харкові судитимуть заступника гендиректора наукового центра, який безпідставно виплатив понад 600 тис. грн заробітної плати

Київською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно одного із заступників генерального директора наукового центра за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

У 2020 році на підставі акта приймання-передачі з балансу наукової установи передано дитячий оздоровчий табір, розташований у с. Дачне Зміївського району (на теперішній час це Чугуївський район), у спільну власність територіальних громад, сіл, селищ, міст Зміївського району. Комунальна форма власності на цей табір була зареєстрована за Зміївською районною радою (наразі — Слобожанська селищна рада Чугуївського району).

У зв’язку з цим у науковій установі було ліквідовано відповідний структурний підрозділ та в подальшому необхідно було провести штатні і структурні зміни. Однак обвинувачений, який на той час тимчасово виконував обов’язки генерального директора, не вжив необхідних заходів і не надав вказівки, передбачені його посадовою інструкцією.

Як наслідок, низка співробітників виконувала функціональні обов’язки на території оздоровчого табору, не маючи жодних трудових відносин з його новим власником. При цьому заробітна плата їм нараховувалась і виплачувалась науковим центром. 

За період з листопада 2020 по серпень 2021 року безпідставно виплачено понад 600 тис. грн заробітної плати співробітникам, які фактично працювали на іншого роботодавця, чим завдано збитків науковій установі.

Обвинувальний акт направлено до Київського районного суду м. Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі ХРУП №1 ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович