14.02.2024 16:30
Просмотров: 363

У Харкові за ґрати відправили співробітника «Укренерго», який готував знеструмлення п’яти областей України

У Харкові за ґрати відправили співробітника «Укренерго», який готував знеструмлення п’яти областей України

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один агент фсб, який наводив російські ракети на ключові енергооб’єкти України.

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

У зоні особливої уваги зрадника були основні електропідстанції на території Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей. Також зловмисник збирав відомості про наслідки ворожих ударів по енергетичній інфраструктурі нашої держави. Передусім він намагався дізнатися інформацію про рівень ушкоджень і технологічні спроможності цих об’єктів.

Розвіддані потрібні були агресору для підготовки нових та проведення повторних ракетних ударів для повного знеструмлення 5 областей України.

У червні 2023 року контррозвідники СБУ у Харкові затримали російського агента «на гарячому» під час виконання ним ворожого завдання. Затриманий – посадовець місцевого підрозділу компанії «Укренерго» – очолював групу з оптимізації та розрахунку втрат електроенергії.

Встановлено, що російська спецслужба завербувала його ще до початку повномасштабного вторгнення рф, а наприкінці лютого 2022 року – визначила йому розвідзавдання. Отриману інформацію зрадник дистанційно передавав до фсб через «зв’язкового», який перебував у тимчасово окупованому місті Щастя на Луганщині. Для комунікації використовували анонімний чат у месенджері.

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За матеріалами Служби безпеки суд призначив йому 15 років тюрми.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Харківській області спільно з ДВКР СБУ за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович