09.02.2024 15:30
Просмотров: 504

У Харкові знешкодили організовану злочинну групу, яка тероризувала містян

У Харкові знешкодили організовану злочинну групу, яка тероризувала містян

Співробітники Служби безпеки в результаті багатоетапної спецоперації викрили та затримали у Харкові учасників організованої групи професійних злочинців, які причетні до скоєння низки тяжких та особливо тяжких злочинів.

Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними слідства, учасники злочинного угруповання вимагали з мешканців міста грошові кошти під виглядом неіснуючих боргів. До потерпілих зловмисники застосовували психологічне та фізичне насильство: били їх, погрожували фізичною розправою над ними та над їхніми родичами.

З одного з місцевих підприємців злочинці вимагали надуманий борг у 600 тисяч гривень. В результаті застосування насильства вони встигли одержати з потерпілого грошові кошти та 12 мобільних телефонів на загальну суму понад 200 тис грн.

Встановлено, що до складу організованої злочинної групи входили шестеро ніде не працюючих громадян, кожний з яких раніше вже був неодноразово засуджений за вчинення кримінальних злочинів.

Їхній 49-річний ватажок, який протягом останніх п’яти років перебуває під вартою за підозрою в умисному вбивстві, позиціонував себе як так званий «наглядач» за кримінальним середовищем в місцях позбавлення волі Харківської області.

Співробітники СБУ під час спецоперації затримали у Харкові усіх чотирьох учасників злочинної групи, які перебували «на волі».

Одночасно було проведено 15 санкціонованих судом обшуків за місцями мешкання учасників злочинної групи, у їхніх транспортних засобах, а також у місцях тимчасового перебування фігурантів у Харківському слідчому ізоляторі.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили речові докази, які використовувалися злочинцями у протиправній діяльності:

3 пістолети з набоями;16 мобільних телефонів та 19 сім-карток;12 банківських карток;нібито «боргові зобов’язання» на вісьмох громадян України;чорнові записи.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, повідомлено про підозру 5 особам за фактом вимагання, вчиненого організованою групою, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 КК України), та ще одному їхньому 34-річному спільнику заочно за фактом крадіжки, вчиненої групою осіб в умовах воєнного стану (ч. 1 ст. 28, ч. 4 ст. 185 КК України).

Чотирьом затриманим обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Щодо 34-річного чоловіка, якому інкриміновано крадіжку (ч. 1 ст. 28, ч. 4 ст. 185 КК України), вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Тільки за ці злочини зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. До того ж, до їхнього покарання будуть додані невідбуті строки за вчинення попередніх злочинів.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення можливої причетності учасників групи до вчинення злочинів на території інших регіонів України.

Викриття та блокування організованої злочинної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ, слідчими Національної поліції за сприяння керівництва ДУ «Харківський слідчий ізолятор» та за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович