23.11.2019 11:02
Просмотров: 1132

В Україні оновили вимоги до фото на біометричні документи

В Україні оновили вимоги до фото на біометричні документи

Насамперед зміни стосуються представників релігійних організацій

Міністерство внутрішніх справ України впровадило нові вимоги для фотозображень паспортів, документів підтвердження особи, закордонних паспортів та інших довідок, де задіюються фотокартки. Про це повідомляє кореспондентка "5 каналу" Валерія Павленко, яка слухала пресконференцію.

Насамперед зміни стосуються представників релігійних організацій. Раніше вони не одноразово зверталися до ДМС та МВС, щоб були внесені відповідні правки у стандарти фотографування на документи, а саме: дозволити робити світлини в головних уборах.

Відсьогодні такі зміни вже набули чинності і представники різних релігій можуть робити знімки для документів в головних уборах. Представники прийшли на брифінг подякувати за такі зміни, адже через обмеження раніше жінки ісламської віри не могли виїжджати закордон.

Також нові правки стосуються деяких виключень щодо фотографування людей з обмеженими можливостями. Зокрема їх тепер можна фотографувати лежачи, але зі спеціальним фоном.

Крім того, дітей до трьох років тепер теж можна на закордонний паспорт фотографувати лежачи.

Як повідомляв 5.UA, в Україні з 1 липня 2019 року вартість оформлення паспортів зросла на 30%. Подорожчання стосується паспорта громадянина України (ID-картка), паспорта громадянина України для виїзду за кордон, біометричних посвідчень для іноземців – на тимчасове та постійне проживання.

Влітку у столичних центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) знову спостерігався ажіотаж на виготовлення біометричних закордонних паспортів і паспортів громадянина України у вигляді ID-карти.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович