16.03.2024 08:29
Просмотров: 260

росіяни купують фейкові українські паспорти: скільки вони платять, щоб "стати українцями"

росіяни купують фейкові українські паспорти: скільки вони платять, щоб стати українцями

У росії фіксують великий попит на оформлення підроблених українських паспортів. Зокрема, йдеться про свідоцтва про народження для дітей. Продавці підробок обіцяють на заміну російському паспорту робити "документи", з якими росіяни зможуть переїхати до Європейського Союзу та отримати там статус біженця з України.

Як передає Кореспондент, російські ЗМІ підтвердили про популярність підробок українських паспортів. Зазначаться, що більшість оголошень у мережі - послуги юристів для українських біженців, які з тих чи інших причин втратили паспорт, чи свідоцтво про шлюб, а повернутися за ними на батьківщину не можуть. Проте такими послугами стали користуватися росіяни.

Продавці обіцяють виготовити документ із оригінальних бланків, внести дані до державних реєстрів України, надати людині ІПН і свідоцтво про народження, яке теж занесено до реєстру РАГСу. При цьому серію та номер паспорта обіцяють наносити перфораційним принтером, а також додати всі потрібні штампи. Деякі ж продавці пропонують біометричні паспорти, з яким можна вільно подорожувати.

Також однією з популярних послуг є продаж бланка внутрішнього паспорта України, "абсолютно чистого" та "з оригінальними водяними знаками". Ціна без заповнення становить 2,5 тисячі доларів. Якщо потрібне заповнення документа, то це коштуватиме 3-9 тисяч доларів.

Журналісти також знайшли "чесного" продавця, який зізнався, що біометричний паспорт неможливо підробити. Однак він пообіцяв, що можливо підробити свідоцтво про народження чи український закордонний паспорт лише за 350 євро та 2 тисячі євро відповідно.

▶ ️Чи можна перетнути кордон

російський міграційний юрист Ганна Адаєвська в коментарі росЗМІ заявила, що в її практиці були подібні випадки. Вона визнала, що є посередники, які працюють на обидві сторони, люди перетинають кордон, оплачують якусь грошову суму та губляться на тій території. При цьому вона підкреслила, що біометричні українські паспорти неможливо підробити, адже з біометрикою не впорається навіть досвідчений шахрай.

Однак у потоці біженців можливо перетнути кордон без документів, якщо на руках є бодай якісь документи. Саме цим користуються росіяни. Вони в країнах Європейського союзу заявляють, що паспорт нібито було втрачено. При цьому вони використовують лише свідоцтво та закордонний український паспорт, підробити які вже значно легше.

▶ ️Кримінальні провадження

У січні 2024 року служба державної безпеки (СДБ) Азербайджану виявила угрупування, яке займалося підробкою українських документів. Зловмисники підроблювали українські закордонні паспорти та водійські посвідчення. За свої "послуги" вони брали до 30 тисяч доларів.

"Зокрема, ОЗУ … незаконно надавало громадянам Азербайджану та громадянам інших країн (зокрема, пф – ред.) офіційні українські документи з метою можливості жити в різних державах, отримувати притулок та вільно пересуватися без візи під ім'ям громадян України", – заявили у СДБ.

Джерело: fin.informator.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович