07.09.2022 12:40
Просмотров: 534

Нова залізна леді Британії підтримала Україну

Нова залізна леді Британії підтримала Україну

Президент України Володимир Зеленський став першим іноземним лідером, із яким Ліз Трасс провела телефонну розмову на посаді прем’єр-міністерки Сполученого Королівства.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на повідомлення президента України у Twitter.

Як повідомив Зеленський, він запросив Трасс до України та в розмові з нею “подякував британцям за велику оборонну та економічну допомогу для України”.

“Важливо, що Велика Британія готова й далі її посилювати”, – зазначив глава держави.

Також сторони обговорили гарантії безпеки для України, участь Британії у відновленні України після війни та подальший тиск на Росію.

“Мета – зупинити агресію та притягнути винних до відповідальності. Важливо визнати РФ терористичною державою. Ми будемо продовжувати активну взаємодію у всіх форматах”, – додав Зеленський.

Доповнено 23:25. У повідомленні офісу британської прем’єрки зазначається, що Зеленський і Трасс обговорили необхідність зміцнення глобальної безпеки та заходи, необхідні для припинення фінансування військової машини Путіна.

“Лідери висловили жаль через спроби Путіна використати енергетику як зброю, і прем’єр-міністерка сказала, що надзвичайно важливо, щоб шантаж Росії не стримав Захід від того, щоб Путін зазнав поразки”, – йдеться в повідомленні.

Також Трасс “високо оцінила боротьбу українців за суверенітет і самовизначення і сказала, що важливо, щоб Україна досягла успіху, а Росія зазнала поразки”.

“Прем’єр-міністерка сказала, що з нетерпінням чекає на співпрацю з президентом України в найближчі тижні та місяці та була рада прийняти запрошення незабаром відвідати президента Зеленського в Україні”, – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, 5 вересня стало відомо, що Ліз Трасс перемогла на виборах лідера Консервативної партії. Наступного дня Трасс стала прем’єр-міністром Великої Британії після того, як королева офіційно попросила її сформувати новий уряд.

Як заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, призначення Ліз Трасс на посаду прем’єр-міністерки Великої Британії означає продовження жорсткого курсу Лондона щодо Росії.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович