24.04.2024 13:37
Просмотров: 265

Оголошено вирок підприємцю з Харкова, який передавав ворогу інформацію про розташування українських захисників

Оголошено вирок підприємцю з Харкова, який передавав ворогу інформацію про розташування українських захисників

Харківський приватний підприємець, який займався збутом сантехніки, у липні минулого року став співпрацювати з ворогом. Чоловік через месенджер Telegram передавав російському куратору інформацію про розташування особового складу та військової техніки Сил оборони в Харкові.

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними правоохоронців, ворожий поплічник ставив відповідні позначки на зображеннях мап місцевості і надсилав ці файли представнику рф.

Крім того, встановлено, що на виконання завдання куратора харків’янин придбав чотири корпуси ручних гранат, а також підривачі до них. «Покупку» чоловік сховав за місцем роботи – у торгівельному павільйоні одного з місцевих ринків. У подальшому підприємець отримав вказівку передати три гранати в розібраному вигляді особі, яка назве пароль. Оплату за «товар» — бойові припаси – обвинувачений отримав безготівковим платежем на банківську картку.

Ще одну гранату підприємець залишив собі і став зберігати її в багажнику власного автомобіля. У вересні минулого року в ході огляду автівки правоохоронці вилучили зазначений бойовий припас і викрили чоловіка. Під час подальших слідчих дій було встановлено факт співпраці підприємця з представником рф.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 44-річного чоловіка в несанкціонованому поширенні в умовах воєнного стану інформації про розташування ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також придбанні, зберіганні та збуті вибухових речовин, вибухових пристроїв та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 114-2, ч. 1 ст. 263 КК України). Йому призначено покарання у виді 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Під час судового розгляду чоловік визнав свою вину. Обвинувальний вирок виніс Орджонікідзевський районний суд м. Харкова. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович