01.09.2021 08:48
Просмотров: 913

Фахівці розполвіли, які овочі можуть покрити добову норму вітамінів

Фахівці розполвіли, які овочі можуть покрити добову норму вітамінів

Кожен овоч має свою харчову цінність. Сьогодні ми вам розповімо, які овочі можуть покрити добову норму вітамінів, якщо їсти їх регулярно.

Морква

У моркві величезна кількість антиоксидантних речовин – бета-каротину, з якого наш організм синтезує вітамін А. Якщо регулярно споживати моркву, це поліпшить зір, зробить шкіру більш гладкою і пружною, сповільнить процес старіння і навіть подарує темніший відтінок засмаги.

Броколі

Спаржеву капусту давно вважають суперфудом, адже в ній велика кількість вітаміну А, В6, С і К, мінералів, а також харчових волокон. Унікальний склад броколі допомагає знизити ризик захворювань серця і судин, травної системи. Регулярне вживання овоча також допомагає поліпшити когнітивні функції мозку і стан шкірних покривів. До того ж, овоч є дієтичним, адже калорій в ньому дуже мало, а користі – цілий вагон

Турнепс (кормова ріпа)

Цей овоч не користується великою популярністю, але це не применшує його достоїнств. У коренеплоді дуже багато кальцію, фосфору, калію, які потрібні для належного функціонування нервової системи, а також для підтримки серця і судин.

Спаржа

У спаржі багато достоїнств: вона смачна, корисна і універсальна. Спаржу можна застосувати для самих різних блюд. Разом зі смачною закускою ви отримаєте порцію вітамінів А, С, К і групи В, а також клітковини. При цьому не навантажите організм великою кількістю калорій.

Цвітна капуста

Цей овоч обов’язково повинен входити в ваш раціон. У цвітній капусті багато антиоксидантних речовин, корисних жирів (омега-3 рослинного походження), комплекс вітамінів і мінеральних речовин. У продукті дуже мало калорій. При цьому з цвітної капусти можна приготувати дуже багато страв.

Буряк

Багато людей вважають, що найбільша концентрація корисних речовин знаходиться в заморських продуктах, а буряк практично ніхто не бере до уваги. І дарма. Цей овоч – джерело вітамінів А, С, РР, групи В, а також безлічі мінералів. А ще в коренеплоді багато незамінних амінокислот. Склад буряка допомагає знизити ризик судинних спазмів, чистить судини і знижує артеріальний тиск. У буряках міститься фолієва кислота, яка уповільнює процес старіння, а також покращує стан шкірних покривів.

Батат

Батат став особливо популярний з появою інстаграма, адже саме в цій соціальній мережі кулінарні блогери люблять викладати фотографію овоча. Але батат – це не тільки фотогенічний плід, а й справжнє джерело корисних речовин, наприклад, в ньому багато вітаміну А і С. Батат – висококалорійний продукт, але зате він надовго насичує і надає стравам солодкуватий присмак. Саме тому його рекомендують вживати людям, з тягою до солодкого.
Источник:  Новости Ю

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: витамины

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович