28.08.2019 06:16
Просмотров: 1350

Перша смерть від вейпу: Супрун нагадала про небезпеку електронних цигарок

Перша смерть від вейпу: Супрун нагадала про небезпеку електронних цигарок

Супрун додала, що незважаючи на великий асортимент альтернативних способів куріння, немає доказів, що вони безпечніші звичайних сигарет

В американському штаті Іллінойс від важкої хвороби легенів, яка зустрічається у вейперів, помер пацієнт. Всього зафіксовано майже 200 випадків такої хвороби.

Про це на сторінці в Facebook написала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, передає НАРОДНА ПРАВДА.

«Пацієнт помер внаслідок розвитку серйозної респіраторної хвороби, яку пов’язують саме з використанням електронних пристроїв. CDC (Центр по контролю і профілактиці захворювань США) повідомив, що зафіксовано близько 193 подібних випадки такого захворювання в 22 штатах протягом 2 місяців (з кінця червня до кінця серпня) », – написала Супрун.

Вона додала, що зараз вчені проводять відповідні дослідження.

«Що саме послужило причиною цієї хвороби поки невідомо. Але її виникнення безпосередньо пов’язують з використанням електронних девайсів і речовин, які через них курять. Всі люди, у яких були зафіксовані симптоми, повідомили про регулярне або недавньому використанні таких пристроїв », – написала Супрун.

Відзначається, що у пацієнтів були зафіксовані такі симптоми: кашель, задишка і втома, а в деяких випадках блювота і діарея. Зафіксовані окремі випадки пошкодження легенів. Поки невідомо, чи йде мова про один захворюванні або це різні діагнози зі схожими ознаками.

Супрун додала, що незважаючи на великий асортимент альтернативних способів куріння, немає доказів, що вони є безпечніше звичайних сигарет.

«Якісних незалежних досліджень, які б підтримували це твердження, поки немає», – написала в.о. міністра охорони здоров’я.

Источник: narodna-pravda.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович