11.03.2019 07:33
Просмотров: 1012

Луценко розповів, ЯК НАБУ, ДФС і СБУ діяли у корупційній схемі в "Укроборонпромі"

Луценко розповів, ЯК НАБУ, ДФС і СБУ діяли у корупційній схемі в Укроборонпромі

Під час розслідування ГПУ не встановила переписки Андрія Рогози з Ігорем Гладковським

Генпрокурор України Юрій Луценко розповів про участь НАБУ, ДФС та СБУ у корупційних схемах в "Укроборонпромі". Так, під час розслідування ГПУ не встановила переписки Андрія Рогози з Ігорем Гладковським. При цьому з листування Рогози і Віталія Жукова стало зрозуміло, що всі вони – співучасники злочину. Про таке Луценко розповів в інтерв'ю виданню "Цензор.нет".

"Ми маємо довести автентичність цієї переписки та отримати хоч якісь інші докази, бо просто переписка не є підставою для суду", – пояснив Луценко.

Генпрокурор детально розповів, як НАБУ, ДФС і СБУ діяли у корупційній схемі в "Укроборонпромі".

"Служба безпеки заводу, яка, найімовірніше, лобіює іншу фірму, каже: "Є довідочка з ДФС у нас, що ви, "Оптимумспецдеталь", маєте справу з ризиковими конвертаційними структурами... Ваша ціна нас не влаштовує, нас влаштовує більша". В результаті Рогоза з компаньйонами якось здобуває довідку з ДФС, що вони помилилися, що сама "Оптимумспецдеталь" не є ризиковою. Але все одно компанія не може нічого продати. Бо з'являється така сама довідка, що нібито "Оптимумспецдеталь" фіктивна – вже від СБУ",– зазначив голова ГПУ.

Він пояснив, що фірма знову злетіла з конкурсу бронетанкового заводу. Однак вони дивним чином отримують через знайомих "СБУшників" нову довідку, що "Оптіма" – не фіктивна фірма, а то була помилка.

Луценко додав: "Але знов вони не допущені на конкурс. Цього разу проти них з'являється нова довідочка про фіктивність – тепер від НАБУ. І тоді у Рогози починається активна переписка з найвідомішим секретним агентом в Україні – Шевченком, який сам публічно оголошує, що він секретний агент НАБУ".

Як повідомляв 5.UA, 25 лютого 2019 року журналісти програми "Наші гроші" (Bihus.info) оприлюднили матеріали про викриття масштабних схем розкрадання в оборонному комплексі, до яких можуть бути причетні посадовці. Йдеться про події 2014-2016 років. В "Укроборонпромі" тоді заявили, що журналісти маніпулюють закритою інформацією, яку могли отримати в межах кримінальних проваджень. 26 лютого Президент тимчасово призупинив повноваження першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. 4 березня Порошенко підписав указ про звільнення Гладковського з посади.

Нагадаємо, напередодні, 4 березня 2019 року, автори програми "Наші гроші" оприлюднили нову серію власних розслідувань. Посилаючись на анонімні дані, заявили, зокрема, що чільник "Укроборонпрому" Павло Букін та вже колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський отримували "відкати" під час оборудок із закупівлями в "Укроборонпромі". Зауважили, що під час придбання російських альтиметрів для ремонту казахських літаків Ан-26 в Україні Павло Букін отримав 10 тисяч доларів, а Олег Гладковський – 30 тисяч доларів США відповідно. Автори розслідування стверджують, що отримали архів із листуванням учасників так званих схем та дані про давання й отримання хабарів людьми, задіяними у процесі. В "Укроборонпромі" при цьому заперечили семиразове завищення ціни на прилади для Ан-26.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович