22.10.2020 07:12
Просмотров: 656

На Харківщині СБУ попередила неякісне будівництво та ремонт об’єктів критичної інфраструктури автодорожньої галузі

На Харківщині СБУ попередила неякісне будівництво та ремонт об’єктів критичної інфраструктури автодорожньої галузі

Служба безпеки України попередила неякісне будівництво та ремонт об’єктів критичної інфраструктури автодорожньої галузі Харківщини.

Оперативники спецслужби встановили, що протягом третього кварталу цього року харківське держпідприємство оголосило проведення низки тендерів на закупівлю будматеріалів для ремонту і будівництва автодоріг. Менеджмент однієї з комерційних фірм запропонував конкурсні ціни, які були значно нижчими від ринкових. Це дозволило комерсантам отримати перемогу у торгах і укласти договори на майже 6,3 мільйона гривень.

Під час аналізу тендерної документації співробітники СБ України виявили, що у фірми-переможця відсутня власна матеріально-технічна база і кваліфікований штат працівників. Також продукція, яку комерсанти планували придбати у субпідрядників, не відповідає сертифікатам якості.

Така ситуація могла призвести до постачання неякісних будівельних матеріалів і виконання робіт. Це створювало загрозу передчасного руйнування дорожнього покриття, підвищення аварійності на автошляхах та могло завдати мільйонні збитки державі.

Завдяки своєчасному інформуванню Служби безпеки України керівництво державного підприємства в односторонньому порядку розірвало укладені договори.

Викриття оборудки проводилось Управлінням СБУ в Харківській області за координації Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України.

Источник: ssu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович