27.07.2021 07:30
Просмотров: 751

Окупанти в Криму нищать ще один об’єкт культурної спадщини національного значення

Окупанти в Криму нищать ще один об’єкт культурної спадщини національного значення

Експерти українських громадських організацій повідомили про пошкодження внаслідок діяльності окупантів ще одного об’єкту матеріальної культурної спадщини України в Криму. Мова йде про Церкву Івана Предтечі в Керчі, пише «Голос Криму».

Церква Івана Предтечі є історичною пам’яткою візантійської архітектури VІІІ ст. Вона розташована в історичному центрі міста Керч Автономної Республіки Крим по вул. Димитрова, 3А. Церква була взята під державну охорону як пам’ятка архітектури в 1963 році, а в червні 2020 року вона була внесена як об’єкт культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Після окупації Кримського півострова влада Російської Федерації визнала охоронний статус храму. 30 березня 2016 року так званий «Державний комітет з охорони культурної спадщини Республіки Крим» видав наказ щодо «затвердження охоронного зобов’язання власника «об’єкта культурної спадщини федерального значення Церкви Іоанна Предтечі».

Цей об’єкт культурної спадщини систематично зазнає руйнувань та пошкоджень через дії і, водночас, бездіяльність органів окупаційної влади.

Так, окупаційна влада видала дозволи на будівництво 5-поверхового приватного готелю та закладу громадського харчування без урахування особливостей статусу об’єкта культурної спадщини та охоронних зон пам’ятки. Готель не лише закриває вид на пам’ятку а й створює загрозу для цілісності будівлі самої церкви, оскільки будівництво здійснюється в безпосередній близькості до об’єкта культурної спадщини (відстань між об’єктами складає менше 100 метрів).

До того ж, окупаційна влада змінила межі охоронної зони пам’ятки, зменшивши їх, що призвело до будівництва цього готелю в безпосередній близькості до неї.

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович