16.01.2019 09:16
Просмотров: 857

СБУ отримала інформацію про чергові спроби вербування українців спецслужбами РФ

СБУ отримала інформацію про чергові спроби вербування українців спецслужбами РФ

Співробітники Служби безпеки України викрили чергову спробу втягнення нашого співвітчизника у злочинну діяльність на користь країни-агресора.

До СБУ звернувся приватний підприємець з Харкова, який займається товарними перевезеннями до сусідніх держав. Чоловік повідомив, що у квітні 2018 року під час оформлення вантажу на російській митниці він був завербований співробітниками ФСБ РФ. Представники ворожої спецслужби, погрожуючи конфіскацією вантажу і транспортного засобу та притягненням до кримінальної відповідальності за сфабрикованою справою, змусили його підписати зобов`язання про таємну співпрацю.

За завданням ворога через особисті зв`язки у митних та прикордонних органах України чоловік мав збирати інформацію про місця дислокації, чисельність та шляхи пересування українських військових на прикордонних територіях, відомості про персональний склад прикордонних нарядів, співробітників Служби безпеки у складі цих підрозділів. Отриману інформацію українець мав особисто повідомляти кураторам під час закордонних поїздок.

Повернувшись в Україну наш співвітчизник відразу звернувся до Управління Служби безпеки України в Харківській області та повідомив про факт свого вербування спецслужбами РФ.

Такі випадки є непоодинокими. Водночас Служба безпеки нагадує, що відповідно до ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України громадяни, які не вчинили жодних дій на виконання злочинного завдання іноземної держави, організації або їх представників і добровільно повідомили органи державної влади про свій зв’язок з ворожою спецслужбою, звільняються від кримінальної відповідальності.

Прес-центр СБ України

Источник: ssu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: война, сбу

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович