12.11.2019 06:40
Просмотров: 1651

За "вбивства" російських окупантів: сбу допитує українських військових, які проривались до луганського аеропорту у 2014

За вбивства російських окупантів: сбу допитує українських військових, які проривались до луганського аеропорту у 2014

Лапін розповів, що на допит також викликали його колишніх підлеглих по "Айдару"

Екскомандир роти батальйону "Айдар", нардеп VIII скликання Ігор Лапін повідомив, що дав покази в СБУ як свідок у кримінальній справі. Справа стосується теракту за фактом подій, які мали місце у 2014 році під час оборони Луганського аеропорту. Про це він розповів у відеозаписі на своїй сторінці у Facebook, інформує "5 канал".

Нардеп сказав таке: "Давав покази в якості свідка. Колись наші жінки чекали нас з війни, зараз вони чекають нас із допитів з СБУ. Йде кримінальне провадження. Я адвоката не брав, бо сам пропрацював 17 років адвокатом".

Нардеп також додав, що в СБУ його викликали "у кримінальній справі щодо вбивства громадянина РФ". Так, Лапін зазначив, що допитали його у Волинському управлінні. Він нібито проходить у справі про прорив блокади Луганського аеропорту влітку 2014 року. За словами колишнього АТОвця, силовики розпитували його про загибель російського військового. Той нібито був поранений під час бою неподалік аеропорту.

Лапін розповів, що бій розпочався о 12-й годині, а закінчився десь близько 17-ї, після бою полонених відправили до медчастини. Один поранений росіянин, якому Лапін особисто віддав свої знеболювальні, в лікарні помер.

"Це тіло передали в окуповану частину ОРДЛО, і там з нього зробили напевно велікомученика, але тим не менше ми маємо кримінальну справу за убивство громадян РФ, до речі, з Москви. І дьоргають моїх хлопців, відповідно, я також був в СБУ, давав покази, Богу дякувати у якості свідка", – написав Лапін.

І додав, що його колишніх підлеглих також викликають на допити: "Скажемо так, колись наші жінки чекали нас з війни, зараз вони чекають нас із допитів з СБУ, не приведи Господь, щоб їм довелося чекати нас з тюрми".

Раніше у прес-центрі СБУ повідомили, що в 2014 році поліція Луганської області відкрила справу про теракт за фактом подій, що відбулися на підконтрольній українській владі території. Силовики пояснили, що згодом прокуратура передала цю справу для розслідування в СБУ.

У відомстві сказали: "Було прийнято рішення з метою встановлення обставин події допитати всіх учасників тих подій як свідків, в тому числі і Лапіна".

Як повідомляв 5.UA, про те, що Ігора Лапіна викликали на допит в СБУ, він поінформував сьогодні раніше у Facebook.

Нагадаємо, раніше в ефірі "5 каналу" Ігор Лапін заявив, що команда президента Володимира Зеленського не має бачення, як владнати проблему з окупованими територіями і робить кроки без відповіді назустріч Кремлю. За словами Лапіна, до добровольців на сьогодні ніхто з провладних інституцій не звертався і не виходив.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович