19.11.2021 06:09
Просмотров: 595

Дмитро Кулеба розповів деталі комплексного пакета стримування Росії та зміцнення безпеки України

Дмитро Кулеба розповів деталі комплексного пакета стримування Росії та зміцнення безпеки України

Україна разом із партнерами працює над комплексним планом стримування Росії від подальших агресивних дій та зміцнення безпеки і обороноздатності нашої держави для спільної протидії гібридним загрозам з боку РФ.

Про це Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів під час онлайн-брифінгу у четвер, 18 листопада.

“Минулого тижня була велика українська делегація у Вашингтоні, цього тижня в Брюсселі. Ми мобілізували в обох столицях ключових євроатлантичних партнерів на підтримку України. Між різними столицями та інституціями зараз ведеться робота з розробки комплексного пакету стримування Росії. Він включає політичний та дипломатичний тиск, болісні економічні удари на випадок розширення російської агресії і список конкретних потреб для зміцнення збройних сил України”, - заявив Міністр.

Дмитро Кулеба нагадав, що в рамках візиту до Брюсселя цього тижня провів переговори з керівництвом НАТО та ЄС, главами дипломатії країн ЄС, міністрами Асоційованого тріо, міністрів Нормандського формату без російської сторони, взяв участь у засіданні міністрів закордонних справ держав ЄС та партнерів Східного партнерства.

“Дуже важливими були переговори з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Ми обговорили безпекову ситуацію та спільну протидію гібридним загрозам з боку РФ”, - зауважив Міністр.

Глава МЗС України розповів, що Генеральний секретар запросив його взяти участь у зустрічі міністрів закордонних справ НАТО 30 листопада - 1 грудня у Ризі. Він назвав це важливим знаком довіри Альянсу до України як одного з двох найближчих партнерів НАТО у ширшому Чорноморському регіоні

“Агресивність Росії і на дипломатичному, і на військовому напрямах суттєво зросла протягом останніх тижнів. Але Україна вже активно консолідує партнерів для протидії гібридним загрозам. Саме таким є доручення Президента України Володимира Зеленського і він спрямовує наші зусилля на зміцнення України та забезпечення підтримки нашої держави з боку партнерів. Я хочу наголосити, що зміцнення безпеки України - це не абстрактне поняття. Йдеться про безпеку кожного громадянина”, - заявив Дмитро Кулеба.

Міністр нагадав, що українська дипломатія зміцнює безпеку за трьома напрямами: союзники, санкції, зброя. Це означає політичну підтримку України з боку ключових євроатлантичних партнерів, посилення дипломатичного та санкційного тиску на державу-агресора, домовленості про постачання додаткової зброї для нашої армії.

“Мої переговори у США минулого тижня та в ЄС і НАТО цього тижня були спрямовані саме на досягнення результатів за цими трьома напрямами. І ми повернулися з необхідними на даний момент результатами”, - підсумував Дмитро Кулеба.

Источник: kmu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович