24.07.2024 07:37
Просмотров: 167

Міноборони Британії: Проблеми в нашій армії набагато більші, ніж ми думали

Міноборони Британії: Проблеми в нашій армії набагато більші, ніж ми думали

Міністр оборони Великої Британії Джон Гілі заявив, що стан Збройних сил країни, виснажених десятиліттями скорочень, «набагато гірший, ніж ми думали».

Як передає Укрінформ, про це Гілі сказав під час виступу на щорічній конференції сухопутних військ Британської армії, повідомляє Sky News.

Новий міністр оборони Сполученого Королівства торкнувся теми масштабного перегляду оборонної сфери, який уряд країни розпочав минулого тижня, та пообіцяв створити «нову еру» для Збройних сил.

Гілі сказав, що хоче уникнути старої тактики армії, коли Королівський військово-морський флот та Королівські військово-повітряні сили сперечаються між собою за обмежені кошти, виділені на підтримку їхніх проєктів.

Він сказав, що знає про проблеми в сухопутних силах, Королівському морському флоті та ВПС, зокрема про скорочення особового складу, марнотратство при закупівлях, низький моральний дух, кризу з набором та утриманням персоналу, а також із відсутністю доступу ветеранів до послуг, на які вони заслуговують.

«Ми маємо бути готові боротися, а не воювати між собою. Я дуже хочу, щоб старе суперництво залишилося позаду», – заявив міністр.

Після двох тижнів роботи в уряді Британії Гілі заявив, що «тепер ми також бачимо, що ці проблеми набагато серйозніші, ніж ми думали».

Як повідомляв Укрінформ, 10 липня Гілі заявив, що усім державам Північноатлантичного альянсу слід виділяти на власну оборону більше ніж 2% від ВВП.

Джерело: ukrinform.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович