20.12.2017 00:47
Просмотров: 1567

Оновлена резолюція ООН щодо Криму: хто голосував проти

Оновлена резолюція ООН щодо Криму: хто голосував проти

У резолюції підтверджується, що між Україною і Росією існує збройний конфлікт.

 Російська Федерація, Вірменія, Білорусь, Сербія, Китай, Індія, Казахстан на засіданні 72-ї сесії Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй проголосували проти оновленої резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і м. Севастополь (Україна)». Про це свідчать результати голосування, які були оприлюднені під час прямої трансляції засідання Генасамблеї ООН на сайті організації.

Так, "за" проголосувало 70 країн, "проти" проголосувало 26 країн, "утрималося" - 76. Зокрема, за результатами голосування, проти резолюції виступили Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Китай, Куба, Північна Корея (Корейська Народно-Демократична Республіка), Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизстан, М'янма, Нікараґуа, Філіппіни, Російська Федерація, Сербія, Південна Африка, Судан, Таджикистан, Сирія, Уганда, Узбекистан, Венесуела та Зімбабве.

Серед країн, які утрималися – Бразилія, Єгипет, Йорданія, Мексика, Саудівська Аравія, Сінгапур, Шрі-Ланка, Таїланд, Об'єднані Арабські Емірати, В'єтнам та інші. Як повідомляв УНІАН, у резолюції підтверджується, що між Україною і Росією існує збройний конфлікт. Крім того, у документі засуджується «ретроактивне застосування РФ власних законів на окупованій території, а також примусове переведення громадян України в російське громадянство».

Також у резолюції висловлюється вимога, щоб Росія виконала проміжне рішення Міжнародного суду ООН щодо відновлення прав і свобод громадян України на півострові. Висловлюється заклик, щоб російська окупаційна влада забезпечила на півострові освітній процес українською і кримськотатарською мовами. Крім того, засуджується відсутність доступу до Криму експертів Моніторингової місії ООН з прав людини. У резолюції відзначаються позитивні рішення України в контексті спрощення процедур для безперешкодного доступу до Криму журналістів та правозахисників, а також підтримка Україною ЗМІ та неурядових організацій, які були змушені тимчасово залишити українську територію.

 

Источник:  www.unian.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: крым, оон

Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович