27.08.2020 08:21
Просмотров: 858

Слухачі Антикорупційної онлайн школи НАБУ створюють власні проєкти для протидії корупції

Слухачі Антикорупційної онлайн школи НАБУ створюють власні проєкти для протидії корупції

Сформувати нульову толерантність до корупції допоможуть комікси, іронічний блог, антикорупційна платформа та сервіс антикорупційної підтримки студентів. У цьому переконані понад півсотні випускників Першої антикорупційної онлайн школи Національного бюро.

Впродовж тижня вони дізнавалися про особливості роботи антикорупційних органів, досудового розслідування і судового розгляду корупційних кримінальних проваджень, дискутували щодо ролі громадськості у викритті корупції та особливостей роботи з викривачами, обговорювали регіональні особливості проведення розслідувань та реалізації антикорупційних проєктів.

«Антикоршкола — це проєкт Національного бюро для залучення студентів і молодих спеціалістів до тих процесів, що відбуваються в сфері боротьби з корупцією. Віримо, що наша молодь стане гідною зміною та перейметься антикорупційною діяльністю, і щороку таких молодих хлопців й дівчат ставатиме все більше», — зазначив Директор НАБУ Артем Ситник.

Вірячи в те, що протидія корупції починається з виховання молоді, учасники онлайн школи створили та презентували експертам власні ідеї просвітницьких заходів.

«Школа НАБУ допомогла знайти однодумців й розширити власну антикорупційну мережу. Було цікаво та захоплююче, ми покращили власні навички та згенерували новий проєкт, над практичним втіленням якого активно працюємо», — розповіла учасниця школи Валентина.

Використовувати отримані знання, долучатися до антикорупційних заходів і створювати власні, продовжувати активну громадську діяльність заохочувала учасників Школи керівниця Управління зовнішніх комунікацій НАБУ Світлана Оліфіра.

Довідково

Організована Національним бюро Перша антикорупційна онлайн школа тривала з 17 по 21 серпня 2020 року. Реєстраційну форму заповнили понад 350 охочих, з поміж яких відібрано 56 учасників школи. Слухачами стали студенти та молоді спеціалісти з різних регіонів України. Заходи відбувалися виключно в онлайн форматі. Спікерами Антикоршколи стали представники НАБУ, САП, ВАКС, НАЗК та громадських організації, які займаються протидією корупції, а саме: Transparency International Ukraine, ГО «САМ» та ГО «Батьки SOS». Крім участі у дискусіях, учасники виконували й практичні завдання. Вони тлумачили антикорупційні юридичні терміни, перевіряли е-декларації, визначали підслідність кримінального провадження, створювали антикорупційні проєкти.

Найактивніші випускники Антикоршколи отримали запрошення приєднатися до Молодіжної антикорупційної мережі, аби продовжувати антикорупційну громадську діяльність у закладах вищої освіти та молодіжних осередках свого регіону.

Источник: nabu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович