08.05.2023 09:13
Просмотров: 357

США не сумніваються у правдивості заяви України про перехоплення «Кинджала»

США не сумніваються у правдивості заяви України про перехоплення «Кинджала»

5 травня з’явилася інформація, що ЗСУ над Києвом вперше успішно перехопили російську гіперзвукову ракету Кинджал. Згодом у Повітряних силах ЗСУ підтвердили інформацію, що комплекс Patriot, наданий західними партнерами, 4 травня збив ракету Кинджал.

США впевнені у достовірності заяви України про те, що вона використала систему протиповітряної оборони Patriot для перехоплення російської гіперзвукової ракети Кинджал. Про це повідомляє CNN з посиланням на інформоване джерело, пишуть Факти ICTV.

Хоча система Patriot успішно протистоїть балістичним ракетам, її здатність зупиняти гіперзвукові ракети повітряного базування до минулого тижня була суто теоретичною. Тому в Пентагоні розглядають це як важливу подію, сказало джерело.

Зазначено, що це важливо з кількох причин.

Так, російський диктатор володимир путін публічно розхвалював можливості гіперзвукової зброї рф і заявляв, що вона здатна подолати всі наявні системи ППО.

Окрім того, до минулого тижня розрахунок росії полягав у тому, що якщо вона застосує таку ракету, як Кинджал, то у хоч би що вона стріляла, обов’язково влучить. Перехоплення поставило цей розрахунок під сумнів.

А той факт, що перехоплення здійснив український екіпаж, який пройшов підготовку в Оклахомі, але не мав американських радників на полі бою, ще більше порадувало Пентагон, додало джерело, назвавши це “прекрасним поверненням інвестицій”.

– Перехоплення також, імовірно, викликало серйозну невизначеність для росії, порушивши питання про те, чи має Україна стійкий засіб протидії гіперзвуковим балістичним ракетам, – підсумовує співрозмовник видання.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович