02.07.2017 07:27
Просмотров: 988

Своими победами надо гордиться. Аграмунт всё

Своими победами надо гордиться. Аграмунт всё

Виталий Портников:

Незграбний президент ПАРЄ Педро Аграмунт звинувачує у своїх проблемах українську делегацію. Ще вчора винуватцями відставки іспанського сенатора з посади голови престижної організації були «русофоби» і скандинави. Сьогодні цими винуватцями стали українці і «ліваки».

Сам того не бажаючи, Аграмунт робить українській делегації в ПАРЄ неоціненну послугу. Він демонструє рівень її впливу. За відставку іспанця з посади президента ПАРЄ висловилася переважна більшість депутатів асамблеї. І якщо якійсь делегації вдається згуртувати навколо себе таку велику більшість – значить, у її парламентарів в асамблеї дійсно неабиякі можливості. Тим новим Аграмунтам, які в майбутньому вирішать стати знаряддям в руках Москви, варто було б про це замислитися.

Аграмунт переконав диктатора Асада в безкарності

Але мені все ж здається, що Аграмунт перебільшує український вплив. Справа зовсім не в ньому. Справа насамперед у тому, що президент ПАРЄ порушив основні принципи поведінки на цій посаді. Його візит до Сирії, що відбувся на російському військовому літаку в товаристві депутатів Державної думи Росії, не був узгоджений з організацією, яку він очолює. Аграмунт летів у Дамаск не як приватна особа. Він фактично зганьбив і асамблею, і себе самого.

Те, що поїздка в Сирію сталася напередодні хімічної атаки військ Башара Асада у провінції Ідліб, додало події додаткову гостроту. Вийшло, що Аграмунт переконав диктатора в безкарності. Асад може робити все, що завгодно – з ним будуть підтримувати діалог. І не тільки його російські покровителі, але і шановні західні депутати. Ось який головний підсумок поїздки Аграмунта до Сирії – навіть якщо президент ПАРЄ не хоче сам собі в цьому зізнаватися.

Так що Педро Аграмунту слід думати не про українців і їхній вплив в асамблеї. Йому слід подумати про себе.

-----

Сергей Марченко:

Своими победами надо гордиться. #Аграмунт все. После выражения сразу 158 членами #ПАСЕ недоверия своему пророссийскому председателю Аграмунту и утверждения специальной процедуры его отстранения, в Москве поняли, что их ставленник не удержится и прекратили финансирование ПАСЕ.

Называя вещи своими именами – это победа украинской дипломатии. Победа блестящая. Фанат России Аграмунт будет не просто отправлен в отставку, а опозорен. Формулировка отстранения: вредит репутации ПАСЕ и позорит ее имидж.

Команда украинской делегации в ПАСЕ работает очень продуктивно, агрессивно и слаженно, на опережение. Если бы все представители Украины в международных организациях работали, как Volodymyr Ariev с коллегами, мы смогли бы серьезно расширить свое влияние.

А пока готова новая страшилка из телевизора для россиян: хунта настолько сурова, что снимает глав международных организаций, как председателей сельсовета. Бойтесь.

Источники: radiosvoboda.org, facebook.com

Автор: Віталій Портников, Сергей Марченко

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович