18.12.2023 16:11
Просмотров: 357

Відновлення мосту на стратегічному напрямку Харківщини: на якому етапі роботи

Відновлення мосту на стратегічному напрямку Харківщини: на якому етапі роботи

Один зі зруйнованих росіянами мостів розташований на стратегічно важливій трасі Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка. Тут за допомогою закладеної вибухівки було повністю знищено два прогони.

Андрій Алексєєв, нач. Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області

Коли ворог відступав, він нам перерізав всі шляхи для нашого наступу. І підривали все, всі мости. Навіть фіксуємо деякі споруди, наприклад, в Козачій Лопані… там споруда – її можна пішки перейти. Це ще залишки з радянської армії – підірвати все. Ось вони і підривали все, що могли.

Після деокупації для обʼїзду встановили тимчасову модульну переправу та почали роботи з відновлення мОсту. На об’єкті будівельники працюють з літа.

Дмитро Оникій, нач. дільниці «Міст Інжінірінг»

Коли я сюди потрапив, конструкція була завалена, був тимчасовий міст з одного прогону на одну полосу. Це зробили наші військові для тимчасового пропуску транспорту. В першу чергу ми зробили об’їзний міст, щоб можна було запустити рух, а потім розібрали старий міст і починаємо капітально ремонтувати, відновлювати. Складність у тому, що під’їзні дороги до мосту – вони на висоті, і підібратися до них важко, особливо в таку погоду, колі зима, слякоть – дуже важко. Оце справді одна така проблема.

Андрій Алексєєв, нач. Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області

Ця споруда забезпечує логістичне сполучення між обласним центром та Балаклією, Змієвом, там є ще ряд критичних об’єктів енергетичної та паливно-енергетичної інфраструктури. І він є вкрай важливим, саме цей міст, який знаходиться на цьому маршруті.

Для фахівців, що спеціалізуються саме на зведенні таких масштабних конструкцій, це далеко не перший подібний об’єкт. Кажуть, у строки мають вкластися, хоча складнощі є. Зараз ремонтники працюють у котловані по коліна в воді, демонтуючи фрагменти старого фундаменту.

Дмитро Оникій, нач. дільниці «Міст Інжінірінг»

Важкість також в тому, що ще багато треба докладати ручної роботи. Оце, де зараз хлопці відкопують, це був старий міст, старий фундамент, і його так просто розбити за допомогою техніки не виходить.

Довжина мосту близько 300 метрів. Споруда 1962 року побудови, розповідають у Службі відновлення, дуже міцна. Так міст виглядав до повномасштабного вторгнення, коли тут зробили поточний ремонт. А це вже кадри руйнувань. Відновлення цього об’єкту обійдеться близько 297 мільйонів гривень. Загалом під час бойових дій у Харківській області було зруйновано 27 мостів та шляхопроводів. На 25 проводяться відновлювальні роботи, але не на всіх ремонт йде активно.

Андрій Алексєєв, нач. Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області

Активно ми працюємо на 19, тому що на інших нам не дозволяє безпекова ситуація. Вже навіть зафіксовані обстріли цих об’єктів критичної інфраструктури в той час, коли там працювали наші люди. Є поранені, пошкоджена техніка.

Завдяки доступності сучасних технологій та матеріалів відремонтовані мости мають бути кращими за старі. Завершення робiт саме на цьому об’єкті заплановано на травень наступного року.



Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович