27.10.2017

Фахівці назвали трудоголізм одним із розладів психіки

Побутує думка, що трудоголіки – це не лише бажані співробітники в будь-якій компанії, а й просто успішні та щасливі люди.

Водночас, психологи давно зруйнували цей міф. Вони вважають, що бути фанатом роботи – шкідливо для здоров'я. А деякі медики навіть визначають трудоголізм як один із видів розладів психіки.

Адже поки ви працюєте, не покладаючи рук і нічого не помічаючи навколо себе, життя невблаганно проходить повз. Значно корисніше вчасно зупинитися та постаратися знайти баланс між кар'єрою та особистим життям. Як зрозуміти, що ви практично трудоголік?

Фахівці назвали трудоголізм одним із розладів психіки - фото 205050

Ви працюєте понаднормово

Ви продовжуєте працювати навіть тоді, коли всі колеги вже розійшлися по домівках/кафешках/клубах. А ще ви залюбки працюєте на вихідних, святах, а також під час відпустки. Найгірше те, що у вас виникає відчуття низької продуктивності, якщо ви отак візьмете та відпочинете один день. Роботи від того менше не стає, а здоров'я може постраждати.

Ви не розвіюєтесь

Навіть у вільний час ви на зв'язку з керівником і колегами. Для цього ваш ноутбук і мобільний телефон завжди під рукою. Ви вважаєте, що тільки так можна уникнути проблем в екстрених ситуаціях, але чомусь виникають вони постійно. І у вас більше не вистачає часу на щось окрім роботи.

Фахівці назвали трудоголізм одним із розладів психіки - фото 205048

Ви занадто багато берете на себе

Всю роботу ви намагаєтеся звалити на себе, але ж так починаються проблеми зі спілкуванням в колективі. Крім того, ваш організм у будь-який момент може дати збій через втому. З таким підходом підвищення не доб'єшся. Як показує практика, успіху досягають ті, хто вміє налагоджувати контакт з усіма, навіть при дуже середніх показниках в роботі.

Ви постійно говорите про роботу

Ви готові говорити про роботу зі всіма, хто погодиться вас вислухати. Найгірше доводиться вашим близьким. Адже вони не отримують від вас належної уваги, тому що всі ваші сили йдуть на роботу.

Фахівці назвали трудоголізм одним із розладів психіки - фото 205049

Источник: maximum.fm

Новости портала «Весь Харьков»