11.07.2017

Час змін. Сім причин змінити роботу

Американські психологи назвали сім ознак, які вказують на незадоволеність своєю роботою.

Як стверджують експерти, незадоволеність щоденною працею може привести до депресії, зайвої дратівливості та інших психологічних проблем, які позначаться й на інших сферах життя. Щоб уникнути проблем, психологи радять вчасно змінити роботу, а для цього слід звернути увагу на наступні ознаки:

Вас дратують колеги

У кожному колективі зустрічається людина, з якою ви хочете спілкуватися найменше, але якщо негативні почуття викликають практично всі колеги - це говорить про те, що вам або не пощастило з колективом, або на роботі «отруйна» атмосфера. Але в тому чи іншому випадку така ситуація не сприятиме хорошій роботі через постійний стрес.

Ви терпіти не можете начальника

Існує безліч причин, через які ви можете не любити свого начальника, але якщо вам не подобається, як він поводиться з підлеглими - це привід задуматися про зміну роботи.

Ви ненавидите неділі

Незважаючи на те, що це вихідний, багато людей замислюються про те, що завтра понеділок і потрібно йти на роботу. Вони впадають в депресію і з жахом чекають новий день. Якщо ви один з таких людей, тоді потрібно задуматися, чи варто залишатися на цій роботі.

У вас немає вільного часу

Як стверджують психологи, для щасливого життя необхідно дотримуватися балансу між роботою та особистим життям. Недолік відпочинку і спілкування з близькими може посприяти професійному вигорання і навіть негативно відбитися на сімейних стосунках. Тому важливо будувати робочий графік не на шкоду особистому часу.

Вам важко сфокусуватися на роботі

Протягом робочого дня періодично відволікатися - це нормально, але, якщо ви компетентний співробітник, а протягом довгого часу у вас так і не виходить продуктивно попрацювати - це говорить про те, що вам не підходить ця робота. Також, це свідчить про пригніченість і незадоволеність життям.

Ви постійно скаржитеся на роботу

За словами психологів - це найочевидніша причина, по якій слід задуматися про зміну роботи. Тим більше, що постійні скарги тільки погіршать негативні відчуття і робота стане нестерпною.

Ви постійно роздратовані

Якщо вас постійно щось дратує, і ви зриваєтеся по дрібницях на колег і близьких - це привід задуматися чи не є причиною такої поведінки робота. Якщо так, тоді потрібно або розібратися з причинами роздратованості, або змінити місце роботи, адже в іншому випадку погіршиться не тільки психологічний стан, але і фізичне здоров'я.

Источник: nv.ua

Новости портала «Весь Харьков»