20.07.2017

Емоційна стабільність. Як зберігати спокій, коли навколо стільки негативних новин

Якщо ви стежите за українськими і світовими новинами, то постійно занурюєтеся в потік негативу.

Трагічні події не перестають домінувати у випусках новин, і ви відчуваєте почуття перевантаженості, пригніченості та занепокоєння про завтрашній день.

Бути в курсі того, що відбувається у світі, важливо. Однак не менш важливо підтримувати власне психічне здоров'я. Як уберегти себе від депресії і зберігати спокій у важкі хвилин:

1. Обмежте використання технологій. Чим більше часу люди витрачають на перегляд новин, тим сильніше зростає ймовірність того, що вони будуть сприймати світ як страшне, повне загроз і страхів місце.

Сьогодні у більшості людей є смартфони і акаунти в соцмережах, де потік інформації не припиняється ніколи. Багато новинних агентств зосереджені на подачі негативних і трагічних історій, тому сприйняття людини може бути спотворено.


© Pexels

 

 


Намагайтеся читати новини регулярно, але не гарячково перевіряти смартфон щопівгодини. Витрачайте час на більш приємні і корисні заняття. Чим більше часу ми приділяємо негативним подіям, тим сильніше морально і фізично виснажуємо свій організм.

2. Концентруйтесь на позитивних новинах. Коли в поле нашого зору потрапляють трагічні новини і ми починаємо нервувати і співпереживати героям новин, необхідно досягти інформаційного балансу, прочитавши позитивну новину. Щодня трапляються історії, коли незнайомі люди допомагають одне одному, коли хтось рятує життя тварині або спортсмен-співвітчизник виграє чемпіонат. Намагайтеся знаходити такі новини і вносити в життя більше радості.

Також психологи рекомендують підтримувати зв'язок з рідними та близькими. Замість чергової години, проведеної за переглядом стрічки новин, зателефонуйте мамі або другу і обміняйтеся з ними хорошими новинами, згадайте веселі моменти з вашого життя.


© Pexels

 

 


3. Піклуйтеся про себе. Підтримувати стабільний психичний стан в потоці негативних новин набагато простіше, коли в порядку ваше фізичне здоров'я. Коли ми активні, займаємося спортом, правильно харчуємося і добре висипаємося, ми можемо приймати мудрі рішення і адекватно реагувати на неприємні звістки.

Коли ми дбаємо про себе, замість депресії і паніки від трагічних новин ми можемо тверезо оцінювати ситуацію і допомагати постраждалим в тій чи інший пригоді. Коли ми думаємо про своє здоровя, ми менш схильні до нервових зривів від низки страшних новин.


© Pexels

Источник: nv.ua

Новости портала «Весь Харьков»