15.05.2017

Психологи розповіли про методи боротьби з дратівливістю

Раптово виникнення почуття дратівливості знайоме кожній людині без винятку. Психологи, провівши глобальний моніторинг, з’ясували і розповіли про методи боротьби з цією негативною емоцією.

Психологи з’ясували, що роздратування може виникнути, якщо людина зіткнулася з чимось неминучим. Саме відсутність вибору і неможливість уникнути тієї або іншої ситуації, і породжує таку негативну емоцію. Найчастіше дратівливість переростає в спалах гніву, що може стати причиною серйозного скандалу. Щоб уникнути подібної ситуації, необхідно проаналізувати обставини, що склалися, і знайти хоча б один позитивний момент. В даному випадку не рекомендується стримувати емоції, це може завдати величезної шкоди психіці – вітається тільки конструктивне мислення.

Роздратування дуже красномовно, вказує на наявність нереалізованих потреб. Кожна людина особистість індивідуальна, тому і потреби у всіх різні. Тому перш ніж злитися на рідних і висловлювати своє невдоволення, необхідно зазирнути всередину себе і тверезо оцінити свої якості. Адже у кожної людини є маса недоліків, які не завжди піддаються тверезій оцінці.

Психологи стверджують, що будь-яка негативна емоція повинна знайти вихід. Але це не означає, що з кожного приводу потрібно влаштовувати скандал. Необхідно знайти причину роздратування і усунути її, тоді негатив піде сам по собі.

Источник: invaders.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»