23.02.2017

Психологи визнали песимізм і бідність вірусами

Група психологів з Масачусетського університету провела не один десяток досліджень і прийшла до висновку, що такі напасті, як бідність, песимізм і невдачі передаються подібно вірусу: до речі, те ж саме стосується зайвої ваги, куріння або страждань через нещасливе кохання.

Результати дослідження вчені опублікували в університетському періодичному виданні. Психологи з'ясували, що переймання всього негативного бере свій початок в людській природі: ми схильні копіювати не тільки жести і слівця близьких людей, а й мимоволі переймати їхній емоційний стан, нехай навіть і несвідомо.

Психологи відзначають, що для цього не обов'язково знаходиться з негативно налаштованою людиною в закритому приміщенні 24 години на добу: достатньо 10-15 хвилин в день, щоб ваші ентузіазм і любов до життя поступово почали в'янути.

Фахівці радять особливо уважно прислухатися до власного тіла, щоб захистити себе від поганого впливу. Якщо ви перебуваєте в компанії людини або групи людей і відчуваєте дискомфорт (ви не можете всидіти на місці, відчуваєте себе ніяково, хочеться покинути приміщення), не нехтуйте цими "сигналами": наша підсвідомість набагато могутніша, ніж ми гадаємо.

Якщо ви не можете негайно перервати спілкування, психологи радять один прийом: уявіть, ніби ви накриті скляним ковпаком, і до вас не доходить погана енергетика. Або те, що ви дзеркало: все, що говорить співбесідник, йому ж і повертається. Якщо після спілкування ви відчуваєте себе погано, психологи рекомендують прийняти душ: вода прекрасно змиває чужу енергетику.

Источник: znaj.ua

Новости портала «Весь Харьков»