14.02.2018

Топ-7 способів дешевше купити квіти на свято

Багатьом відомо “те почуття”, коли в день свята мчиш за квітами, а повертаєшся з квіткою і в невеликому шоці. Щоб уникнути стресу через підняття цін на рослини, ознайомтеся з порадами, як не розоритися на трояндочках і тюльпанчиках.

Квіткові бази

Букети на квіткових ринках і базах коштують дешевше, ніж у фірмових магазинах. Мінус – за найнижчими оптовими цінами квіти продаються у великих кількостях По-друге, за якість і умови зберігання квітів на ринках ніхто не відповідає. І по-третє, квіти на оптових базах не підготовлені до зустрічі з клієнтом і потребують грамотної обробки.

Попереднє замовлення

На свято можна отримати букет за звичайною ціною. Для цього треба замовити його заздалегідь – наприклад, за тиждень до свята – і відразу оплатити. Мінус – можна нарватися на шахраїв, які гроші візьмуть, а квітів ви не побачите.

Купівля букета заздалегідь

Найдорожче квіти будуть продаватися у святковий день, то ж є сенс купити букет за день або два до свята. Правда, доведеться стати трохи квіткарем і дізнатися, як зберегти квіти свіжими.

Знижки

У деяких магазинах передбачені знижки за самовивіз букета при оплаті замовлення онлайн. На квіткових ринках і в невеликих салонах можна торгуватися.

Зібрати самостійно

У магазинах продаються готові букети. Найчастіше їх купувати невигідно. Такі букети можуть формуватися з несвіжих квітів, а їх вартість буде вищою, ніж ціна кожної квітки окремо.

Стежити за сезоном

Щоб не переплачувати, вибирайте для букета універсальні або сезонні квіти. Зима – час цвітіння гіацинтів, тюльпанів, ірисів, амарилісів і ранункулюсів. До найпопулярніших всесезонних квітів відносяться гербери, гвоздики, лілії, троянди, хризантеми.

Квіти в горщиках

У свята кімнатні рослини, на відміну від свіжозрізаних букетів, викликають набагато менший ажіотаж. А значить – практично не змінюються в ціні.

Источник: fakty.ictv.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё: