29.09.2021 11:01
Просмотров: 1047

Харківський завод “Система” розпочав виготовляти сучасні зарядні станції для електрокарів

Харківський завод “Система” розпочав виготовляти сучасні зарядні станції для електрокарів

Після приватизації на занедбаному заводі “Система” почали виготовляти зарядні станції для електрокарів. Востаннє на підприємстві виготовляли телевізори наприкінці 1990-х років. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив нардеп Дмитро Соломчук.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Провідний виробник зарядного обладнання та зарядних станцій AutoEnterprise придбав у Харкові на прозорому приватизаційному аукціоні занедбане приміщення заводу, який у минулому виготовляв телевізори.

Як повідомив Дмитро Соломчук, на момент приватизації в на заводі було лише п’ять працівників: механік, сантехнік, завгосп і два директори. 

Підприємство за роки без виробництва накопичило мільйонні борги. Тому й було прийняте рішення виставити завод на аукціон, доки будівлі не розвалилися остаточно.

Після приватизації та реконструкції заводу середня зарплата працівника-складальника становить 1 тис. дол. без відрахування податків. Зарплата розробника – від 3 до 5 тис. євро.

Коментар: Останні роки будівля заводу знаходилась в аварійному стані, цехи були зруйновані, електроенергія була повністю відсутня. До модернізації на “Системі” працювало всього п’ять осіб, зараз – вже понад тисячу. 

Приватизація – це новий подих для таких підприємств, яких, на жаль, в Україні зараз багато. Тільки так ми зможемо побудувати розвинену ринкову економіку країни.

P.S до речі, а Ви знали, що на зарядних пристроях для Porsche написано “Розроблено в Україні”? “, – розповідає політик.

Наразі реконструкція заводу ще триває, хоча підприємство повноцінно працює у відновлених залах. Повністю відремонтували понад половину приміщень. За 2020 рік компанія заплатила 12 млн грн податку на прибуток, а загалом, з урахуванням податків на зарплату працівників, – близько 30 млн грн.

Источник: chasdiy.org/

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: бизнес

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович