11.08.2022 07:57
Просмотров: 680

Cпівробітника Twitter визнали винним у шпигунстві на користь Саудівської Аравії

Cпівробітника Twitter визнали винним у шпигунстві на користь Саудівської Аравії

Колишнього співробітника Twitter Ахмада Абуаммо визнали винним у шпигунстві на користь уряду Саудівської Аравії, повідомляє Bloomberg . Присяжні винесли свій вирок у федеральному суді Сан-Франциско у вівторок, де Абуаммо також було засуджено за змову з метою шахрайства, відмивання грошей і фальсифікацію записів.

Раніше Абуаммо працював у Twitter менеджером із медіа-партнерів і допомагав видатним діячам на Близькому Сході та в Північній Африці просувати їхні акаунти. Однак він використав своє становище, щоб отримати доступ до адрес електронної пошти, номерів телефонів і дат народження користувачів, які критикували саудівський уряд. Потім Абуаммо передавав цю інформацію офіційним особам Саудівської Аравії в період з листопада 2014 року по травень 2015 року та отримував у відповідь подарунки.

У 2019 році Міністерство юстиції звинуватило Абуаммо та іншого колишнього співробітника Twitter , Алі Альзабара, у шпигунстві. Пізніше агентство розширило ці звинувачення в 2020 році , включивши третю особу, Ахмеда Алмутаїрі, який нібито координував схему. І Альмутаїрі, і Альзабара розшукуються урядом США. Минулого року правозахисник Алі Аль-Ахмед подав до суду на Twitter , стверджуючи, що платформа могла зробити більше для захисту його інформації.

Як повідомляє Bloomberg , прокуратура звинуватила Абуаммо у співпраці з помічником Мухаммеда бін Салмана, який зараз є наслідним принцом Саудівської Аравії, для придушення дисидентів. Повідомляється, що Абуаммо стверджував, що він просто виконував свою роботу, і звинувачував Twitter у тому, що він не захищає дані користувачів.

Абуаммо загрожує від 10 до 20 років позбавлення волі. Twitter відмовився від коментарів.

Джерело: internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович