01.02.2024 12:10
Просмотров: 366

Позбавлення волі на строк від 2 до 5 років: викрито посадовицю філії «Укрзалізниці»

Позбавлення волі на строк від 2 до 5 років: викрито посадовицю філії «Укрзалізниці»

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру громадянці за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, наприкінці 2020 року між регіональною філією «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» та полтавським підприємством укладено договір про надання послуг.

Предмет угоди стосувався розроблення документації із землеустрою, необхідної для формування земельних ділянок та державної реєстрації права постійного користування земельними ділянками АТ «Укрзалізниця».

Встановлено, що земельні ділянки розташовані на території двох областей — Харківської та Полтавської. Їхня загальна площа складає майже 675 га.

Відповідальною особою за укладення вказаного договору було визначено посадовицю структурного підрозділу «Служба з управління майновими і земельними ресурсами» регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця», яка нині вже є фігуранткою кримінального провадження.

Жінка не погодила зі структурним підрозділом «Служба капітальних вкладень» регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» правильність складання договірної ціни на виконання ремонтних робіт, чим допустила неправильне зазначення розрахункових показників за 1 га у кошторисах вартості послуг на вишукувальні роботи.

По документах у підозрюваної проходили земельні ділянки площею майже 804 га. Вона свідомо завищила їхню площу на понад 125 га.

Вказані дії призвели до необґрунтованого перерахування з власності регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» на банківський рахунок полтавської компанії грошових коштів у сумі майже 2 млн гривень.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Агентство Телевидения Новости


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович