29.11.2019 06:48
Просмотров: 987

“Нафтогаз” наполягає на підписанні нового довгострокового контракту на транзит газу через Україну

“Нафтогаз” наполягає на підписанні нового довгострокового контракту на транзит газу через Україну

НАК “Нафтогаз України” наполягає на підписанні нового довгострокового контракту на транзит газу через територію України за європейськими правилами.

Як передає БізнесЦензор, про це комерційний директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook.

“Нафтогаз” відправив Газпрому відповідь на його пропозицію. У відповіді зазначено, що сторони повинні продовжувати обговорювати продовження транзиту за європейськими правилами в тристоронньому форматі за участю Єврокомісії”, – повідомив Вітренко.

Комерційний директор підкреслив, що впровадження європейських правил в Україні йде за графіком і “Газпром” має всі можливості для того, щоб укласти новий довгостроковий контракт на транзит газу через Україну за цими правилами.

“Ми ще раз відзначили, що” Нафтогаз “погоджується з варіантом укладення контракту на транзит, який запропонував віцепрезидент Єврокомісії Марош Шевчович. Додам, що у нас немає ніякого сумніву, що цей варіант відповідає як європейським правилам, так і легітимним інтересам української та російської сторони”, – вказав Вітренко.

За словами топменеджера, якщо “Газпром” розглядає свою пропозицію як варіант на випадок надзвичайної ситуації, тобто якщо “Газпром” не встигне укласти довгостроковий контракт на транзит, то такий варіант все одно повинен відповідати українському законодавству та європейськими правилами. НАК також пропонує інші варіанти запобігання надзвичайним ситуаціям, такі як передача газу на кордоні Україна-РФ і операції “своп”.

“Ми також помітили, що ми готові конструктивно розглядати пропозиції” Газпрому “щодо виконання рішень Стокгольмського арбітражу та відповідного мирової угоди… Нас влаштовують кошти, але якщо Газпром хоче сплатити цей борг шляхом поставок газу, ми готові розглянути таку пропозицію”, – додав Вітренко.

Таким чином, “Нафтогаз” також відкинув як умов продовження транзиту вимоги “Газпрому” відмовитися від будь-яких суперечок, включаючи подану в антимонопольний орган Євросоюзу скаргу на порушення з боку “Газпрому”, а також скасування штрафу Антимонопольного комітету України.

Источник: uprom.info

Автор: Волошин Павло, головний редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

04.01.2024 07:39    275
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович