28.12.2021 15:31
Просмотров: 1007

У Росії пригрозили застосувати війська в Україні, але за однієї умови

У Росії пригрозили застосувати війська в Україні, але за однієї умови

Москва запевняє, що нападу на Україну не буде, але дала дивний натяк

Росія не виношує планів здійснити військову операцію щодо України, але не виключила застосування своїх військ на Донбасі. Про це заявив віцеспікер Ради Федерації Костянтин Косачов, пише Інтерфакс.

"Ні і ще раз ні, Росія не виношує планів з власної волі здійснювати військову операцію стосовно України", – сказав він.

Косачов зазначив, що ситуація навколо Донбасу нагнітається, а Київ підштовхують до вирішення проблем воєнним шляхом.

Він натякнув, що Росія може офіційно застосувати свої війська в Україні, якщо ЗСУ будуть силою брати Донбас. От тільки в Україні неодноразово говорили, що не збираються йти у наступ, а розраховують на політико-дипломатичне вирішення конфлікту.

"Провокатори і всередині, і зовні України абсолютно точно розуміють, що в цьому випадку станеться. У жодному разі не передбачаючи розвиток подій, просто нагадаю цим провокаторам, що після того, як сталася трагедія Цхінвала, у листопаді 2009 року в Росії було внесено серйозні поправки до чинного Федерального закону "Про оборону". Десята стаття цього закону дає можливість оперативно використовувати Збройні сили РФ за кордоном", – зауважив Косачов.

Віцеспікер додав, що однією з підстав, за якими ЗС РФ можуть оперативно використовуватися за кордоном, – це захист громадян Росії за межами її території у разі збройного нападу на них.

План РФ щодо нападу на Україну

  • Берегова лінія Азовського моря має найбільшу стратегічну цінність для Росії, тому напад РФ на Україну може розпочатися саме з Азовського моря. Участь у наступі можуть брати 175 тисяч військових. Саме берегова лінія Азовського моря набагато важливіша для Кремля, ніж ослаблений війною схід України.
  • Раніше Роман Костенко казав, що Росії потрібно близько 700 тисяч солдатів для повномасштабної війни з Україною, а це майже вся армія РФ.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що в Азовському морі наразі домінує Росія. Він також зазначив, що РФ може використати це у разі вторгнення до України.
  • Нещодавно в американських ЗМІ з'явилися супутникові знімки, як Росія стягує до кордону України артилерію На них зафіксовано скупчення бронетехніки, артилерії та російських військових під Курськом та Брянськом.
  • А ось народний депутат від "Голосу", секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко вважає, що зараз немає загрози повномасштабного вторгнення Росії.

Источник: vlada.segodnya.ua/

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: нападение

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович