01.02.2024 07:24
Просмотров: 315

ДБР завершило розслідування щодо вибухів у Шевченківському районному суді Києва у липні 2023 року

ДБР завершило розслідування щодо вибухів у Шевченківському районному суді Києва у липні 2023 року

● Працівники ДБР завершили розслідування кримінального провадження щодо вибухів у Шевченківському райсуді Києва у липні 2023 року. До суду направлені обвинувальні акти щодо шести співробітників ДУ «Київський слідчий ізолятор».

● Слідство встановило щосекундну хронологію подій, коли 05 липня 2023 року у конвойному приміщенні Шевченківського районного суду Києва здетонували саморобні вибухові пристрої. Вибух вчинив утримуваний у ДУ «Київський слідчий ізолятор» підсудний. Через підрив він загинув, поранення отримали два співробітники спецпідрозділу Національної поліції України, а також значних пошкоджень зазнало приміщення та майно суду.

● Встановлено, що підсудному вдалось пронести саморобні вибухові пристрої до приміщення суду через службову недбалість співробітників слідчого ізолятора та конвойної служби. Зокрема, співробітники ДУ «Київський слідчий ізолятор» вивели його з камери та повели до корпусу де здійснювалась його передача конвойній службі Нацгвардії без жодного обшуку речей, у тому числі наплічника. Не провели особистий обшук та не перевірили особисті речі й працівники конвойної служби. Їх навіть не здивував той факт, що при температурі +28, людина, яку вони конвоювали зі слідчого ізолятора до суду, була одягнена у теплий светр.

● Також під час обшуків у камері, де утримувався обвинувачений, правоохоронці вилучили гліцерин, каніфоль, електричні проводи та інші хімічні речовини, частина яких згідно з експертними дослідженнями входили до складу саморобних вибухових пристроїв, які здетонували у суді.

● Слідчі з’ясували, що заборонені речі опинились у камері через неналежне виконання своїх службових обов’язків співробітниками слідчого ізолятора. Зокрема, троє працівників СІЗО протягом тривалого часу підробляли обов’язкові акти обшуків камерних приміщень, а фактично перевірки не проводили. Тож, утримувані мали можливість користуватися забороненими речами та предметами, які їм різними шляхами передавали зовні.

● Три працівники ДУ «Київський слідчий ізолятор» обвинувачуються у службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. За цією статтею їм загрожує до 5 років позбавлення волі.

● Також ще троє співробітників ізолятора обвинувачуються у службовому підроблені. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 3 років.

Джерело: https://t.me/DBRgovua/4142

Новости портала «Весь Харьков»


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович