05.06.2024 08:57
Просмотров: 253

Легкий заробіток через перепродаж товарів в інтернеті: кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему

Легкий заробіток через перепродаж товарів в інтернеті: кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему

Кіберполіція України попереджає про ще одну схему, за якою шахраї пропонують українцям у месенджерах способи легкого заробітку. Шахраї пропонують купити товар на відомому маркетплейсі та перепродати на іншому сайті.

Про це повідомляє Головне управління нацполіції в Одеській області.

Схема полягає в нібито популяризації товарів на великому маркетплейсі шляхом купівлі та подальшого продажу на вже підконтрольному аферистам сайті.

Людям, які погоджуються на це, шахраї надсилають завдання, за які сплачують гроші. Насправді ошукані на «початку роботи» невеликі виплати отримують, але для продовження роботи зловмисники вимагають зареєструватися на підконтрольному їм сайті й вже там за інструкціями здійснювати купівлю-продаж товарів.

Щоби купити товар, потерпілі мали поповнювати свій баланс в особистому кабінеті, перераховуючи власні кошти на вказані аферистами банківські картки фізичних осіб.

Для виводу коштів зловмисники вимагали від громадян повторних перерахувань коштів на підконтрольні банківські картки. Такий алгоритм продовжувався, доки жертви не розуміли, що це аферистами.

Правоохоронці попереджають, що навіть знаючи цю про схему, не варто намагатися отримати гроші від зловмисників навіть на перших етапах — будь-яке спілкування з ними це ризик втратити заощадження.

Джерело: usionline.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Июнь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович