21.06.2024 07:59
Просмотров: 246

На Чернігівщині ДБР запобігло діяльності надпотужної нарколабораторії, вилучено понад 240 тис. доз товару

На Чернігівщині ДБР запобігло діяльності надпотужної нарколабораторії, вилучено понад 240 тис. доз товару

Працівники ДБР запобігли роботі надпотужної лабораторії з виготовлення наркотиків у Чернігівській області.

Бюро продовжує масштабне розслідування щодо виявлення та припинення діяльності в Україні нарколабораторій. У ході багаторівневої спецоперації працівники ДБР встановили, що група ділків вирішила відкрити на Чернігівщині виробництво наркотиків у промислових масштабах.

Вони найняли місцевого мешканця, який підшукав спеціальне місце для виробництва. Нарколабораторію організатор облаштував в одній з будівель на суворо охоронюваній території приватного аграрного підприємства. Протягом травня-червня поточного року туди було завезено обладнання, велику кількість прекурсорів для виготовлення наркотичних засобів та психотропних речовин.

Також він найняв трьох хіміків, які мали виготовляти мефедрон, солі, МДМА тощо.

«Працівники» лабораторії готували наркотики впродовж кількох тижнів. За добу вони синтезували від 50 до 100 кг психотропів.

Ділки планували розповсюджувати наркотики по всій Україні, а також шукали канали постачання зілля військовим у прифронтових районах.

Реалізувати готовий товар наркоділки не встигли, працівники ДБР блокували роботу лабораторії та затримали організатора і трьох хіміків.

Під час обшуків в лабораторії виявлено та вилучено понад 120 кг наркотичних засобів (більше 240 тис. доз), психотропних речовин на понад 150 млн грн, а також спеціальне хімічне устаткування на суму понад 2 млн грн, а також близько 1 тонни реактивів, прекурсорів та хімічних речовин для виготовлення нових партій зілля.

Крім того, для забезпечення прихованого транспортування виготовлених наркотиків територією України та контрабандного вивезення до інших країн зловмисники придбали шиномонтажне обладнання, за допомогою якого фасували «товар» до автомобільних коліс.

Джерело: https://t.me/DBRgovua/4460

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: дбр, україна

Читайте ещё:

Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович