16.09.2021 08:36
Просмотров: 612

Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 15.09.2021

Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 15.09.2021

Ісламська Республіка Афганістан

Глава МЗС уряду талібів Маулві Амір Хан Моттакі зустрівся в Кабулі з послом КНР Ван Ю. Китайський дипломат заявив, що КНР продовжить гуманітарне, економічне та політичне співробітництво з Афганістаном. Водночас Моттакі повідомив про отримання 3,3 млн вакцин від коронавірусу і подякував уряду Китаю за допомогу. Моттакі також зустрівся з послом Пакистану Мансуром Ахмад Ханом та обговорив пересування людей між районом Спін Болдак (Афганістан) і містом Чаман (Пакистан).

Понад тисячу людей взяли участь в акції протесту в адміністративному центрі провінції Кандагар, закликавши «Талібан» не виганяти їх зі своїх будинків. Раніше таліби наказали жителям армійського гарнізону в цьому районі Кандагару залишити свої будинки протягом трьох днів, заборонивши брати із собою будь-які предмети домашнього вжитку. «Талібан» планує розташувати в них свої підрозділи.

Узбекистан і Туркменістан відновили експорт палива й газу до Афганістану.

Генсек ООН А. Гутерріш повідомив, що учасники міжнародної конференції щодо Афганістану пообіцяли надати 1,2 млрд. доларів на гуманітарну допомогу цій країні.

Сирійська Арабська Республіка

Незалежна міжнародна комісія ООН із розслідування порушень прав людини в Сирії заявила, що в країні немає умов для безпечного повернення біженців.

Республіка Малі

Глава МЗС Франції Ж-І. Ле Дріан заявив, що Франція виведе свій військовий контингент з Малі, якщо ця країна укладе угоду про співпрацю з російською приватною військовою компанією «Вагнер». Виступаючи перед французькими парламентарями, він вказав на зловживання з боку найманців-вагнерівців у Сирії та Центральноафриканській Республіці.

Федеративна Республіка Сомалі

У Могадішо терорист-смертник підірвав себе біля КПП військової академії. Загинули сім людей, 10 зазнали поранення.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: терроризм

Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович