22.07.2021 00:01
Просмотров: 935

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил

Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.

Від початку цієї доби зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

Зокрема, у напрямку АВДІЇВКИ ворог вів вогонь з ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї.

Поблизу селища ПІСКИ противник застосував міномети 82-го калібру та протитанкові ракетні комплекси.

Внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрою один військовий дістав осколкові поранення. Воїн знаходиться у лікувальному закладі. Стан пораненого – задовільний.

Про факти порушень з боку російсько-окупаційних військ Українська сторона СЦКК повідомила представників Місії ОБСЄ, застосувавши встановлений координаційний механізм.

В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.

Зокрема, піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували понад 7 гектарів території та передали на знищення 139 вибухонебезпечних предметів.

Українські воїни контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил і дотримуються режиму припинення вогню.

Українська сторона СЦКК повідомляє про чергове використання російсько-окупаційними військами безпілотних літальних апаратів, що є грубим порушенням рішень тристоронньої контактної групи щодо додаткових заходів з посилення припинення вогню від 22 липня 2020 року.

20 липня 2021 року БПЛА збройних формувань РФ двічі здійснили перетин лінії розмежування.

Від початку липня кількість запусків БПЛА російсько-окупаційних військ з метою повітряної розвідки і коригування вогню артилерії збільшилася на 50 відсотків.

Маршрути польотів БПЛА збройних формувань РФ практично збігаються з районами, де зафіксовано найбільшу кількість порушень режиму припинення вогню з боку окупантів.

В липні БПЛА російсько-окупаційних військ 27 разів здійснювали перетин лінії розмежування. Існує чіткий зв’язок між польотами БПЛА та прицільними обстрілами об'єктів цивільної інфраструктури, будинків мирних мешканців на підконтрольній Уряду України території із використанням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем та мінометів.

10 липня кремлівські найманці випустили 50 снарядів калібру 122 мм по території в районі населеного пункту Миронівський та 32 снаряди калібру 100 мм по Водяному на Приазов’ї, 13 липня здійснили обстріл 32 снарядами населеного пункту Тарамчук, 15 липня випустили 23 снаряди по населеному пункту Нью-Йорк.

БПЛА СММ ОБСЄ систематично зазнають перешкод внаслідок глушіння під час польотів над тимчасово окупованою територією. Водночас командою СММ ОБСЄ зафіксовано 31 випадок глушіння сигналу БПЛА СММ ОБСЄ.

Українська сторона СЦКК вважає неприпустимими подібні дії російсько-окупаційних військ, які призводять до ескалації напруги як на лінії розмежування так і в цілому в районі проведення операцій Об’єднаних сил.

Всі вказані порушення зафіксовані та задокументовані Українською стороною СЦКК, передані до СММ ОБСЄ та органів досудового розслідування України й стануть черговими свідченнями злочинів окупантів на українській землі.

Слава Україні!

Источник: facebook.com / Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович