22.08.2024 10:41
Просмотров: 227

У Neuralink з’явилися три головні конкуренти: хто вже імплантує чіпи в мозок

У Neuralink з’явилися три головні конкуренти: хто вже імплантує чіпи в мозок

Хоча компанія Neuralink під керівництвом Ілона Маска здобула широку популярність завдяки своїм успіхам у розробці інтерфейсу “мозок-комп’ютер” (BCI), вона не є єдиним гравцем у цій передовій галузі. Компанія GlobalData виділила трьох інших значущих конкурентів, які досягли успіхів у технології BCI.

Компанія Synchron досягла значного прогресу в клінічних випробуваннях. Вони завершили раннє техніко-економічне обґрунтування та готуються до масштабних випробувань. Підтримана інвесторами, серед яких Джефф Безос та Білл Гейтс, Synchron імплантувала свій пристрій шістьом пацієнтам і зараз працює над отриманням дозволу на комерційне використання.

BrainGate, розроблена вченими з Університету Брауна, також є піонером у технології BCI. Їхня система, яка першою передає команди мозку бездротово на комп’ютер, знаходиться в центрі уваги. Останні випробування, опубліковані в New England Journal of Medicine, продемонстрували, що ця технологія дозволяє пацієнтам з бічним аміотрофічним склерозом спілкуватися з точністю до 97%.

Пристрій Wimagine від Clinatec також показує багатообіцяючі результати, зокрема у відновленні зв’язку між головним і спинним мозком. У співпраці з Onward Medical їхня технологія BCI допомогла пацієнтам з тетраплегією знову стояти та ходити «природним чином».

Джерело: itechua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Сентябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович