13.05.2021 09:05
Просмотров: 709

Андрій Таран: Загроза збройної агресії минула не повністю, але сили оборони спроможні дати адекватну відповідь

Андрій Таран: Загроза збройної агресії минула не повністю, але сили оборони спроможні дати адекватну відповідь

Передислокація підрозділів збройних сил Російської Федерації з районів вздовж кордонів України продовжується, але кількість відведених російських військ не дає зробити висновок, що загроза збройної агресії минула. На цьому наголосив Міністр оборони Андрій Таран, додавши, що підпорядковане йому відомство робить усе можливе, щоб сили оборони були спроможними дати адекватну відповідь на загрози.

«За даними нашої розвідки та інформації від наших західних партнерів, Росія дуже повільно відводить свої війська. Наприклад, учора було відведено близько 3,5 тисячі, сьогодні близько 4 тисяч військовослужбовців. Техніка РФ все ще залишається поблизу нашого північного кордону», - додав Андрій Таран.

Окремо Міністр звернув увагу, що сьогодні ретельно відслідковується ситуація в сусідній Республіці Білорусь. Україна серед можливих сценаріїв не виключає ймовірності вторгнення російських військ з білоруського напрямку, або поширення військової агресії через територію Білорусі.

«Станом на зараз такої безпосередньої загрози не відзначаємо. Водночас у випадку необхідності у нас є розроблені плани, і ми знаємо як діяти, якщо побачимо ознаки створення угрупування збройних сил, яке може бути застосоване через Білорусь», - додав Андрій Таран.

Источник: kmu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович