09.04.2021 08:39
Просмотров: 831

Міністерство фінансів забезпечило цілий ряд інструментів для фінансування інфраструктури в містах. Багато міст вже ними користується

Міністерство фінансів забезпечило цілий ряд інструментів для фінансування інфраструктури в містах. Багато міст вже ними користується

Про це наголосив заступник Міністра фінансів Олександр Кава під час виступу на Форумі «Муніципальна інфраструктура: розвиток і комфорт міст».

Під час свого виступу на панельній дискусії з міжнародних програм розвитку муніципальної інфраструктури Олександр Кава представив учасникам два спільних з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) проекти: «Міський громадський транспорт України» та «Міський громадський транспорт України ІІ», на кожен із цих проектів ЄІБ надав для їх реалізації по 200 млн євро.

«Кошти по цим проектам вже активно використовуються для придбання нових сучасних трамваїв, тролейбусів, вагонів метрополітену, електробусів, а також для розширення мережі електротранспорту та запуску нових маршрутів в 11 містах України: Києві, Харкові, Львові, Тернополі, Луцьку, Сумах, Запоріжжі, Одесі, Миколаєві, Івано-Франківську та Чернігові.

На сьогоднішній день до Луцька вже фактично поставлено 10 тролейбусів, ще 19 планується поставити протягом цього року. До Харкова поставлено 22 тролейбуси, ще 27 заплановано поставити протягом року. До міста Суми поставлено 9 тролейбусів, ще 10 планується поставити до кінця року. Також найближчим часом заплановано здійснити третю вибірку коштів кредиту ЄІБ в обсязі 15,98 млн євро для комунального підприємства «Київпастранс» щодо поставки трамвайних вагонів для міста Києва», - повідомив Олександр Кава.

Зокрема, він зазначив, що зараз реалізується проекти з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) у секторі муніципального громадського транспорту в таких містах як: Вінниця, Одеса, Львів, Кременчук, Івано-Франківськ, Маріуполь, Кривий Ріг, Харків, Житомир, Дніпро, Полтава, Миколаїв та Херсон в оновленні тролейбусного парку та тролейбусної інфраструктури, модернізації відповідної інфраструктури (депо), подовження мережі та установка програмного забезпечення тощо.

Окрім того, Олександр Кава розповів учасникам заходу про державну фінансову підтримку для Укрзалізниці.

«Цього року для розвитку залізничної галузі передбачені бюджетні призначення загального фонду в обсязі понад 4 млрд грн. на оновлення рухомого складу для перевезення пасажирів і модернізацію залізничної інфраструктури. Зокрема, планується розблокувати залізничні пасажирські перевезення з двох обласних центрів — це Черкаси та Житомир, завдяки електрифікації двох залізничних ділянок. Електрифікація залізниці Житомир — Новоград-Волинський дозволить через Житомир перенаправити 10 наявних пасажирських поїздів. Це забезпечить зв'язок Житомира з 19 обласними центрами України, зокрема з Лисичанськом та Краматорськом». Також в 2021 році заплановано покращення сполучення в київській агломерації, забезпечивши рух поїздів за маршрутом Київ — Васильків. Вже в середині цього року жителі Василькова зможуть їздити до Києва на електропоїздах, які будуть доїжджати навіть швидше ніж за 40 хвилин» - повідомив заступник Міністра фінансів.

Довідково

Проекти модернізації пасажирської залізничної інфраструктури в Україні були представлені на форумі «Україна 30. Інфраструктура». Детальніше з презентацією проектів можна ознайомитися за посиланням.

Продовжуючи свій виступ Олександр Кава також відмітив спільні фінансові проекти ЄБРР та ЄІБ щодо будівництва та розширення метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, які вже впроваджуються та найближчим часом ще будуть реалізовуватися.

Підсумовуючи сказане, заступник Міністра фінансів також наголосив, що у містах України є достатні фінансові можливість розвивати міський громадський транспорт, як за рахунок бюджетного фінансування, можливості якого істотно зросли в процесі децентралізації, так і завдяки кредитам від міжнародних фінансових організацій.

Источник: mof.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович