02.07.2022 07:05
Просмотров: 632

Навіть отримана віза не гарантує безперешкодний в’їзд росіян до України - Єнін

Навіть отримана віза не гарантує безперешкодний в’їзд росіян до України - Єнін

Відсьогодні в Україні розпочав діяти візовий режим з росією - тепер мету поїздки кожному росіянину доведеться обґрунтовувати заздалегідь, а вже отримана віза не гарантуватиме перетин кордону. УНН поспілкувався про нові умови перетину кордону для громадян країни-агрессора з першим заступником міністра внутрішніх справ Євгенієм Єніним.

Цитата

«Візовий режим дозволить посилити безпеку нашої держави. Тепер мету своєї поїздки до України кожному росіянину доведеться обґрунтовувати заздалегідь», - каже заступник міністра.

Деталі

Так, з його слів, вимоги до організації роботи з оформлення віз для в’їзду в Україну і транзитного проїзду через її територію встановлені відповідно до Правил оформлення віз. Цим питанням опікується МЗС.

Зазначені вимоги встановлюють форму візової анкети, а також процедуру інформаційної взаємодії державних органів України при оформленні віз.

Загалом суб’єктами інформаційної взаємодії разом з Міністерством закордонних справ виступають Адміністрація Державної прикордонної служби України, Державна міграційна служба України, Національна поліція України, Служба безпеки України.

Типи віз можуть бути транзитна, короткострокова та довгострокова.

Цитата

«Ми маємо чітко розуміти хто, звідки та з якою метою приїздить до нас. Візовий режим допомагатиме виявляти осіб, які загрожують національній безпеці, на відстані від України. Проте навіть отримана віза не гарантує безперешкодний в’їзд до України», - повідомляє співрозмовник.

Так, за його словами, власники візи мусять відповідати й іншим умовам перетину українського кордону – це зокрема належний паспортний документ, відсутність заборони вїзду, підтвердити мету поїздки та мати належне фінансове забезпечення. Прикордонники обов’язково їх перевірятимуть.

У разі обґрунтованих підстав вважати візу отриманою у незаконний спосіб, її буде відразу скасовано.

Зі слів Єніна, росія і росіяни «зробили все, щоб їх сприймали як агресорів».

За даними МВС, від 2014 року кількість перетинів кордону громадянами рф зменшується. Дані щодо перетину кордону громадянами рф на в’їзд в Україну виглядають наступним чином:

- у 2013 році – 10,8 млн,

- 2014 – 2,5 млн,

- 2015-2019 – показники коливалися на рівні по 1,5 млн в рік,

- 2020 – 400 тис,

- 2021 – 500 тис.

«У 2022 році, особливо після 24 лютого, кількість перетинів кордону громадянами рф також суттєво зменшилася. Росіяни можуть перетнути кордон тільки за дуже обґрунтованими цілями поїздки в нашу країну, зокрема для возз’єднання сім’ї. До того ж за рішенням уряду України пункти пропуску на кордоні з рф та рб тимчасово закриті, звідки росіяни найчастіше перетинали кордон», - додав заступник міністра.

Источник: unn.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович