23.09.2021 09:31
Просмотров: 743

Рада криміналізувала антисемітизм: деталі

Рада криміналізувала антисемітизм: деталі

Верховна Рада ухвалила закон про запобігання і протидію антисемітизму в Україні. Ухвалення відповідного законопроєкту №5109 у другому читанні та в цілому підтримали 283 народних депутати на пленарному засіданні в середу.

Законопроєкт дає визначення антисемітизму, забороняє юдофобію та її прояви й передбачає відповідальність за порушення законодавства про антисемітизм.

Згідно з документом, проявами антисемітизму є, зокрема, заклик, приховування або виправдання вбивства або заподіяння шкоди, висловлювання неправдивих відомостей, ненависницьких заяв про осіб єврейського походження, заперечення факту переслідування і масового знищення євреїв під час Другої світової війни (Голокост), виготовлення, поширення будь-яких матеріалів, що містять антисемітські висловлювання, а також публічне використання матеріалів, символів і зображень антисемітського змісту.

Водночас до проявів антисемітизму закон зараховує умисне пошкодження, руйнування або осквернення будівель, інших споруд, що належать особам єврейського походження, єврейським громадам і громадським єврейським організаціям, а також релігійних чи культових споруд (будинків), місць поховань осіб єврейського походження, пам’ятників, пам’ятних знаків, присвячених євреям, через мотиви антисемітизму.

Особи, винні в порушенні норм цього законопроекту, понесуть цивільно-правову, адміністративну та кримінальну відповідальність відповідно до закону, а також відшкодування матеріальних збитків і моральної шкоди, завданих унаслідок антисемітизму, його проявів, здійснюватиметься в порядку, визначеному законодавством України.

Цей закон набуде чинності наступного дня після його опублікування в парламентській газеті “Голос України”.

Источник: chasdiy.org/

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: рада

Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович